EO

Boston Consulting Group opent AI-vestiging in Brussel

02 mei 2019 om 10:40 uur -

Boston Consulting Group opent AI-vestiging in Brussel

BCG Gamma opent in Brussel een AI-kenniscentrum voor de transformatie van operationele en businessmodellen van grote bedrijven. Het bedrijf, dat tevens een partnerschap aankondigt met de Universiteit Leuven voor verder onderzoek en het uitwisselen van kennis, positioneert zich meteen als Belgisch expertisecentrum op het gebied van AI. De keuze voor Brussel is mede ingegeven door de toegang tot een hooggeschoolde arbeidsmarkt met veel specialisatie.

Stefan Dab, Managing Director en Senior Partner van BCG: "Onze experts zijn onder meer wiskundigen, ingenieurs en informatici met al verschillende jaren professionele of academische ervaring. Dankzij de hoge kwaliteit van onze universiteiten op het gebied van fundamentele en toegepaste wiskunde beschikt België over een unieke ‘talent pool'. De kennis over AI is in België sterk ontwikkeld en onze academische onderzoekscentra zijn van wereldklasse".


BCG combineert AI-kennis met traditionele strategie- en transformatiecompetenties. Dab: "Veel spelers zijn in staat om algoritmes te ontwikkelen, maar slechts weinigen slagen erin om ze op grote schaal in te zetten. Met AI hebben onze klanten de mogelijkheid om hun bedrijfs- en verdienmodellen fundamenteel om te gooien. AI vormt de kern van onze projecten, maar vertegenwoordigt vaak maar 20 tot 30% van de inspanningen. De belangrijkste uitdaging ligt in de technologische implementatie of het hertekenen van operationele of businessprocessen."

 

Kansen voor de universiteit

Julien Hendrickx, docent en voormalig hoofd van de afdeling van toegepaste wiskunde: "Dit partnerschap stelt ons in staat om fundamenteel onderzoek te koppelen aan praktijktoepassingen. Het biedt onze onderzoekers en docenten ook de mogelijkheid om zich over concrete cases te buigen en algoritmes te testen op gegevens die doorgaans niet openbaar zijn."

 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden