EO

JC-Academy biedt uitstroom naar betaald werk

30 april 2019 om 11:31 uur -

Vlnr: De geslaagden, Willy Boonstra (Adviseur Arbeidsbemiddeling Gemeente Westerkwartier), Hilde Grooten (Opleidingscoördinator Dok 4) en Cor Mulder (Opleidingscoördinator JC-Academy).

Vorige week ontvingen 6 deelnemers een opleidingscertificaat voor het succesvol doorlopen van de JC-Academy. Dankzij het doorlopen van dit traject hebben zij weer zicht op een betaalde baan. “Het doel van de JC-Academy was om binnen drie jaar 25 mensen aan een baan te helpen, op de helft van het traject zijn al bijna 20 mensen begonnen aan een nieuwe carrière”, vertelt Cor Mulder, opleidingscoördinator bij JC-Electronics.

JC-Electronics houdt zich bezig met de verkoop, inkoop en reparatie van industriële elektronica. In januari 2018 opende het bedrijf de JC-Academy in Marum. Hier leiden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op. Algemeen directeur Jannes Cruiming: "Vanuit ons motto ‘wat al eens heeft gewerkt, kan weer werken', willen we mensen die werkloos thuis zitten een nieuwe kans bieden."


Het opleidingstraject duurt 2 tot 9 maanden. In deze periode gaan de deelnemers aan de slag met verschillende opdrachten. De deelnemers leren zodoende eerst de basiskennis op het gebied van elektronica en vervolgens bijbehorende vaardigheden zoals soldeertechnieken. Als na een aantal weken blijkt dat het werk bevalt, komt er steeds meer verdieping en verbreding in het werk en de theorie. "Je merkt dat de mensen in opleiding hier echt leren omdenken. Ze krijgen weer perspectief en leren nieuwe vaardigheden", vertelt Mulder.

 

Kansrijke Leerweg

JC-Electronics is een van de 7 bedrijfsscholen die valt onder de Kansrijke Leerweg, een initiatief van een aantal Groningse ondernemingen om mensen op te leiden tot technische specialisten. De behoefte aan deze specialisten wordt steeds groter en het aanbod kleiner. De verwachting is dat er per jaar zo'n 50 potentiële medewerkers worden opgeleid binnen de Kansrijke Leerweg.


Deelnemers vinden het fijn dat de JC-Academy meedenkt in hun beperkingen en kwaliteiten. Ze zijn in de meeste gevallen werkloos en worden door Dok 4 getest op hun vaardigheden. Zo wordt een profielschets gemaakt van waar hun kansen liggen. "Als blijkt welke techniek passend is, worden de mensen binnen de JC-Academy op die techniek geplaatst voor een leertraject. Later volgt een soort stage waarna een vast dienstverband mogelijk is bij JC-Electronics of elders", aldus Mulder.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden