EO

Belletjes onder stroom en industriële dichte granulaire stromingen

24 april 2019 om 10:24 uur -

Niels Deen, hoogleraar Power & Flow bij de faculteit Werktuigbouwkunde (l), en Hans Kuipers, hoogleraar Multi-scale Modelling of Multi-phase Flows bij de faculteit Scheikundige Technologie

TU/e-onderzoekers Niels Deen en Hans Kuipers hebben samen bijna 2,5 miljoen euro toegekend gekregen voor onderzoeksprojecten vanuit de zogenaamde TA-gelden van NWO. Deze zijn bedoeld om samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven te bevorderen. Deen gaat op zoek naar een beter begrip van de elektrolyse van water. Kuipers gaat kijken naar het gedrag van kleine deeltjes als zand of suiker in complexe, granulaire stromingen.

Niels Deen, hoogleraar Power & Flow bij de faculteit Werktuigbouwkunde, gaat samen met de TU/D en de UT, onderzoek doen naar de vorming van waterstofbelletjes, het transport van chemische stoffen nabij de belletjes en de elektrodes en de interactie tussen belletjes. Het onderzoek wordt verricht in samenwerking met Shell en Nouryon (voormalig AkzoNobel).

 

Granulair

Het onderzoeksproject van Hans Kuipers, hoogleraar Multi-scale Modelling of Multi-phase Flows bij de faculteit Scheikundige Technologie, richt zich op het gedrag van kleine deeltjes, zoals zand, suiker of industriële polymeren. Dit soort granulaire materialen komen veel voor in industriële processen, en het is daarom belangrijk om te begrijpen hoe ze zich gedragen als ze bewegen, en hoe ze op elkaar reageren.


Kuipers gaat samen met onderzoekers van de TU/D en de Universiteit Wageningen vooral kijken naar complexe granulaire stromingen. Daarbij is zowel de vorm van de deeltjes als de manier waarop ze op elkaar reageren complex. Het onderzoek wordt financieel ondersteund door Sabic, Shell, Tata Steel en Teijin Aramid.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden