EO

Porsche verlaagt CO2-emissies productie met 75% in 5 jaar

08 april 2019 om 13:52 uur -

In de Porsche-fabriek

De afgelopen vijf jaar heeft Porsche de CO2-emissie tijdens de productie per auto met 75% weten te verlagen. Vergeleken met 2014 verbruikt de fabrikant bovendien 31% minder energie. Tegelijkertijd is het aantal in Zuffenhausen en Leipzig geproduceerde voertuigen met 82% toegenomen: van 101.449 in 2014 naar 184.791 in 2018.

Porsche werkt aan het reduceren van onder meer de CO2-uitstoot en het verbruik van energie, water en vluchtige organische stoffen (VOS). In vergelijking met 2014 wordt er per auto nu 20% minder water verbruikt. Het gebruik van oplosmiddelen is teruggebracht met 34%. De CO2-reductie is mede te danken aan het consistente gebruik van TÜV-gecertificeerde duurzame energie.

 

 

Klimaatneutrale fabriek

In de herfst van dit jaar start de productie van de elektrische Porsche Taycan. De nieuwe fabriek die daarvoor is neergezet in Zuffenhausen is klimaatneutraal. Porsche heeft zelfs als eerste fabrikant een Platinum-label gekregen van de German Sustainable Building Council (DGNB).


porscheDe buitenmuren van de Taycan-fabriek zijn bedekt met aluminium elementen met een titanium coating. Die nemen stikstofdioxide (NO2) op en breken de stof af als ze worden blootgesteld aan zonlicht en een lage luchtvochtigheid. De enige restproducten zijn water en nitraat. Porsche past de elementen in eerste instantie toe op een oppervlak van 126 m2. Ze nemen dan net zoveel NO2 op als tien bomen.

 

Van hydraulisch naar elektromechanisch

Het productieproces verduurzamen levert ook geld op. Zo heeft Porsche alle lichten in zijn fabrieken vervangen door ledlampen, wordt restwarmte uit de lakstraat opnieuw gebruikt en zijn hydraulische machines vervangen door elektromechanische. In alleen de carrosserie-afdeling in Zuffenhausen al bespaart die laatste maatregel 11.544 kWh aan elektriciteit per jaar.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden