EO

Verbindingsstang en deegmes winnen Design for Additive Manufacturing Challenge

25 maart 2019 om 16:24 uur -

Verbindingsstang en deegmes winnen Design for Additive Manufacturing Challenge

De student Obasogie Okpamen het bedrijf K3D zijn de winnaars van de Design for Additive Manufacturing Challenge 2019. De finalisten kregen een gratis licentie van 1 jaar voor Altair Inspire en Autodesk Netfabb-software. Okpamen kreeg als student-winnaar verder een Ultimaker 2+ -printer, terwijl K3D een Ultimaker 3 won.

In de challenge worden professionele ontwerpers en studenten uitgenodigd om een bestaand deel van een machine of product te herontwerpen voor 3D-printen.


In de studentencategorie ging de eerste prijs naar Obasogie Okpamen van The Landmark University in Nigeria. Hij ontwierp een verbindingsstang voor een Alfa Romeo 75 Twin Spark Turbo-motor. Het ontwerp is nog niet volledig getest. De jury koos hem echter als winnaar vanwege het voorbeeld dat zijn ontwerp stelt stelt.


Jaarlijks krijgen enorme hoeveelheden afgeschreven Europese auto's een tweede leven in Afrika. Dit resulteert in een grote vraag naar reserveonderdelen. De relatief eenvoudige toepassing van Okpamen laat het potentieel zien van de markt voor reserveonderdelen.


In de professionele categorie won het Terborgse bedrijf K3D. CTO Jaap Bulsink presenteerde het deegsnijmes dat K3D ontwikkelde voor moederbedrijf Kaak Group. De jury roemde het deegsnijmes, dat een verbazingwekkend aantal voordelen van 3D-metaalprinten combineert. Zo noemde de jury gewichtsvermindering, vermindering van het aantal producten, poreuze structuren, verbeterde prestaties en een aanzienlijke kostenreductie. De jury vond de business case erg sterk, vooral vanwege de gewichtsbesparing die resulteert in hogere verplaatsingssnelheden van de messen, wat de besparing van 2 van de 8 robots in een productielijn mogelijk maakt.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden