EO

Spanstructuren en baggertegels door naar finale Philips Innovation Award

25 maart 2019 om 15:47 uur -

De finalisten

De finalisten van de Philips Innovation Award zijn bekend. Uit dertig gemotiveerde studentenonder- nemingen die hun idee pitchten, stuurde de jury Bi/Ond, Dyme, DeNoize, Iron Roots, Tensail, Hable, Luuno en Waterweg door naar de finale die zal plaatsvinden op 6 mei 2019 in het Theater Rotterdam.

De Philips Innovation Award is niet alleen een competitie. Het platform bestaat uit vier fases (Idea, Developing, Refining en Final). In elke fase worden de deelnemers gestimuleerd en geholpen met het verbeteren van hun businessplan. Zo wordt het getransformeerd tot een succesvolle startup. De Philips Innovation Award heeft al veel deelnemers geholpen om hun eerste stappen in het ondernemerschap te zetten, zoals de elektrische scooters Felyx en de winnaar van vorig jaar: Closure.

 

Innovators

(startups die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel vóór 1 oktober 2018):

 

  • Bi/Ond ontwerpt avatars van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips en gebruikt kunnen worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.
  • Dyme is een applicatie die gebruikers van de applicatie inzicht geeft in hun uitgaven door alle uitgaves en abonnementen in een oogopslag weer te geven.
  • DeNoize zet een stap in de richting van stillere en comfortabele huizen. DeNoize heeft een unieke oplossing ontworpen om het probleem van geluidsoverlast tegen te gaan. Deze technologie kan worden geïntegreerd in ramen en biedt een vermindering van 80-90% van geluidsoverlast.
  • Iron Roots biedt een alternatief voor polyester sportkleding. Iron Roots maakt sportkleding van natuurlijke materialen en maakt gebruikt van een transparante logistieke keten. Ze streven ernaar om een einde te maken aan de vervuilding die polyester veroorzaakt.
  • Tensail gebruikt innovatieve en efficiënte bouwmethodes voor spanstructuren. Deze methode is goedkoper, sterker en efficiënter en is breder inzetbaar dan de huidige technologieën.

 

Rough Diamonds

(de startups die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel na 1 oktober 2018):

 

  • Hable biedt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaats op de telefoon zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen. Zes daarvan zijn braille punten. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt.
  • Luuno streeft ernaar om fysieke activiteit te stimuleren bij chronisch zieke kinderen. Om dit te realiseren, heeft Luuno Fizzy ontworpen: een autonome robot bal met een zachte buitenkant die kinderen stimuleert om te spelen en op die manier de revalidatie periode bevordert.
  • Waterweg: is bezig met het ontwerpen van een mobiele fabriek die doorlatende tegels maakt van baggersedimenten.
 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden