EO

FPT-Vimag en Nevat werken samen aan Smart Industry

18 maart 2019 om 09:26 uur -

Menko Eisma (l), vice-voorzitter FPT-Vimag en Cornë van Opdorp (m), voorzitter Nevat tijdens de Avond van de Maakindustrie. Foto: Vraag & Aanbod

FPT-Vimag en Nevat gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van Smart Industry. Dit maakten de brancheorganisaties woensdag bekend tijdens de Avond van de Maakindustrie in de Utrechtse Jaarbeurs.

FPT-Vimag en Nevat gaan samen beleid ontwikkelen op het gebied van Smart Industry. Slimme processen, nieuwe machines, digitalisering en opleiden van medewerkers zijn hiervan cruciale onderdelen. Tijdens de Avond van de Maakindustrie presenteerden zij deze samenwerking in de vorm van een Smart Industry Skills lab op het gebied van gerobotiseerd lassen.


Doel van de samenwerking is om te werken aan een ‘step-by-step model'. Hiermee kunnen de partijen in kaart brengen waar een bedrijf staat op de roadmap naar de ‘smart factory'. Daarnaast kunnen bedrijven bepalen wat de meest effectieve en kostenefficiënte volgende stap is. Tot slot krijgen ondernemingen actieve begeleiding vanuit beide brancheverenigingen om de bedrijven naar dit hogere smart niveau te krijgen.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden