EO

5 miljoen euro voor e-Refinery

18 maart 2019 om 09:19 uur -

5 miljoen euro voor e-Refinery

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie. Ze werken onder meer aan een doorbraaktechnologie om CO2 en water via duurzame elektriciteit om te zetten in koolwaterstoffen. Dat maakt het Delftse e-Refinery consortium bekend.

De koolwaterstoffen kunnen vervolgens worden ingezet als duurzame grondstoffen, brandstoffen en als opslagmedium voor duurzame elektrische energie.


e-Refinery ontwikkelt een elektrolysetechniek om chemische bouwstenen te produceren, direct uit CO2 en water. Het unieke is dat het project de hele ontwikkeling omvat: van een basisontwerp tot over vijf jaar een compleet 100 kW-systeem. De productie van etheen is bovendien later uit te breiden naar andere bouwstenen, zoals methaan, methanol, koolmonoxide en ammoniak.


Programmaleider Paulien Herder: "De uitdagingen voor industriële opschaling van elektrochemie liggen in het begrijpen van de samenhang tussen elektrochemische reacties, materiaalontwerp en de chemische, fysische en engineering processen. e-Refinery zorgt voor deze samenhang. Binnen het project TOeLS werken wij samen met Shell en de overheid aan de opschaling van elektro-conversie. Dit versnelt het verduurzamingproces en stelt ons in staat om uiteindelijk elektro-conversiesystemen naar het Gigawatt-niveau op te schalen."

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden