EO

Inrato maakt papierrecycling veiliger met 75ste opvoerbandbeveiliging

28 februari 2019 om 13:22 uur -

Rondom de pers wordt bovenop een onzichtbaar veld gecreëerd op voldoende afstand van het werkgebied, werkbaar zonder onnodige machinestilstand.

Inrato International voorziet papier- en plasticpersen en shredders van opvoerband- beveiligingssystemen. Onlangs installeerde het haar 75e ProZone systeem bij De Bruin Recylcing.

Met een 75-tal van deze opvoerband- beveiligingen in een paar jaar blijkt dat investeren in veiligheid op de werkvloer al lang niet meer iets is voor alleen hele grote recyclers. Met het hoge risicoprofiel van werken met en rondom zware machines wordt een klein ongelukje ook al gauw een levensbedreigend iets.

 

Eric de Bruin van het gelijknamige bedrijf: "Bij ons staat veiligheid hoog in het vaandel, er zijn vele veiligheidsmaatregelen genomen waardoor werken binnen het bedrijf zomin mogelijk schade toebrengt aan mens en milieu."

 

Rondom de pers wordt bovenop een onzichtbaar veld gecreëerd op voldoende afstand van het werkgebied, werkbaar zonder onnodige machinestilstand. Op de vloer draagt men een operatorbadge die ook een 360 graden veld vormt. Bij overlap van de velden volgt direct een noodstop; de persoon bevindt zich dan in de gevarenzone van de machine. De operatorbadges zijn oplaadbaar en zijn voorzien van functies als self-test, akoestisch en tril-alam en een signaal voor laag batterij niveau.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden