EO

“Gelijkstroom is oplossing voor groei elektrische auto’s”

28 februari 2019 om 10:55 uur -

elektrische auto

Ons huidige net van wisselstroom staat een grootschalige groei van het aantal elektrische auto’s in ons land in de weg. Dat stelt Nen. Ons elektriciteitsnet kan de verwachtte groei van de e-mobility niet aan. “Met een infrastructuur van gelijkstroom, die veel meer capaciteit biedt, zou de elektrische auto gemakkelijker een hoge vlucht kunnen nemen.”

Nu legt men nog een dikke kabel met meer capaciteit om de groei aan elektrische auto's op te vangen, maar die werkwijze is volgens Nen niet vol te houden en leidt tot gevaar van overbelasting van het netwerk. Bovendien is er nu nog geen rekening gehouden met de auto als buffer voor elektriciteit. Het is namelijk een gelijkstroomcomponent dus deze verwerken als deel van een gelijkstroom infrastructuur zou veel logischer zijn.

 

NPR 9090

De NPR 9090 geeft informatie over gelijkstroom. De NPR 9090 is een handleiding voor de installateur die met DC gaat werken en is geschreven om de elektrotechnicus die nu nog niet dagelijks met DC te maken heeft, bekend te maken met de specifieke kennis en vaardigheden die DC-installaties vereisen. Het document is een bron van richtlijnen met onderbouwende informatie, beter leesbaar en wat praktischer van aard dan de NEN 1010. Die is meer opgezet om ook juridisch de belangrijkste zaken af te timmeren. De NPR 9090 is opgenomen in de Werken met NEN1010 .

 

Deelnemen aan de commissie?

Wie interesse heeft om deel te nemen aan de commissie die verantwoordelijk is voor NPR 9090, kan contact opnemen met Goffe Schat, e-mail elektrische-installaties@nen.nl.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden