EO

Essentium, eSUN en Polymaker sluiten aan bij de open materiaalalliantie van Ultimaker

26 februari 2019 om 09:02 uur -

Vlnr Jos Burger (Ultimaker), Blake Teipel (Essentium), Yihu Yang (eSun), Xiaofan Luo (Polymaker), Benjamin Tan (Ultimaker)

Materiaalfabrikanten Essentium, eSun en Polymaker sluiten zich aan bij de open materiaalalliantie van Ultimaker. Deze samenwerking vergroot de mogelijkheden voor materialen en toepassingen voor FFF 3D-printen.

China staat bekend om de grootste elektronicamarkt ter wereld. Om ingenieurs in deze industrie ook van FFF 3D-printen te laten profiteren, dienen materialen veilig te zijn voor elektrostatische ontlading (ESD). Ingenieurs en ontwerpers in deze industrie kunnen nu printprofielen met de juiste eigenschappen vinden in de Ultimaker Marketplace.


CEO Blake Teipel van Essentium: "Wij verkleinen de kloof tussen 3D-printen en machinale vervaardiging. Samen met BasF hebben we Ultrafuse-Z line gecreëerd, een serie ESD-veilige filamenten. We bieden materiaalprintprofielen voor Ultrafuse-Z PCTG aan in de Ultimaker Marketplace. Dit is een filament van industriële kwaliteit, specifiek samengesteld voor ESD-veiligheid."

 

Biologisch afbreekbare polymeren

Recycling is een onderwerp dat overal ter wereld hoog op de agenda staat. CEO Yihu Yang van eSUN: "Wij zijn gespecialiseerd in de industrialisatie van biologisch afbreekbare polymeren. We zijn verheugd om deel te nemen aan de open materiaalalliantie met materiaalprintprofielen voor PETG, ePA-CF en HIPS (High Impact Polystyrene). Door gebruik te maken van duurzame bronnen kunnen we de ontwikkeling van milieuvriendelijke 3D-geprinte producten versnellen."

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden