EO

Extra hoogleraar zwaartekrachtsgolven en toetreding tot Nikhef voor UMaastricht

26 februari 2019 om 08:28 uur -

Stefan Hild werkt nu aan de universiteit van Glasgow

Universiteit Maastricht is toegetreden tot het nationale samen- werkingsverband Nikhef. Ook heeft de universiteit in Stefan Hild een extra hoogleraar zwaartekrachtsgolven gevonden. De universiteit werkt al enkele jaren aan de uitbouw van het bèta- en techniekonderwijs en -onderzoek.

Voorzitter van het College van Bestuur Martin Paul: "De aansluiting bij Nikhef borgt de samenwerking op het terrein van de (astro)deeltjesfysica en biedt onze onderzoekers en studenten nog betere toegang tot het internationale netwerk en de faciliteiten."


Het (astro)deeltjesfysica-onderzoek van Universiteit Maastricht wordt gedaan binnen de onderzoeksgroep Fundamentele Natuurkunde van de Faculteit Science and Engineering. Deze groep werkt mee aan het LHCb-experiment op Cern en doet onderzoek naar zwaartekrachtsgolven. Beide onderzoekslijnen sluiten naadloos aan bij de missie van Nikhef en zullen onderdeel worden van de lopende onderzoeksprogramma's onder leiding van Marcel Merk (LHCb) en Frank Linde (zwaartekrachtsgolven).

 

Nieuwe hoogleraar zwaartekrachtsgolven

Universiteit Maastricht versterkt het (astro)deeltjesfysica-onderzoek verder met de aanstelling van Stefan Hild als hoogleraar Gravitational Research per 1 augustus. Hij zal de onderzoeksgroep Fundamentele Natuurkunde verder uitbreiden, als onderdeel van het nationale zwaartekrachtsgolvenprogramma. Hild komt onder andere naar Maastricht vanwege de ambitie om ETpathfinder te bouwen, een R&D-faciliteit waarmee hij zijn ideeën verder vorm kan geven. Hij is enthousiast over de sleutelrol van Maastricht in het zwaartekrachtsgolvenonderzoek. "Dat zal spannend genoeg zijn om behoorlijk wat studenten aan te trekken en bijvoorbeeld ook industrie."


Nikhef telt nu zeven partners. NWO, de Radboud Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam waren al lid.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden