EO

Informatiemiddag persoonlijke beschermingsmiddelen

19 februari 2019 om 19:08 uur -

Op donderdag 4 april organiseert NEN in Delft een informatiemiddag over persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Tijdens deze middag hoort u welke ervaringen tot nu toe zijn opgedaan met de nieuwe Europese wetgeving. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze middag bij te wonen. Per 21 april 2018 is de PBM verordening 2016/425 van kracht. Deze vervangt Europese richtlijn PBM 89/686 en Nederlandse wetgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen. De verordening beschrijft de eisen waaraan producten op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voldoen om ze op de Europese markt te brengen. Met de nieuwe wetgeving kunnen persoonlijke beschermingsmiddelen in Europa vrij verhandeld worden en wordt tegelijkertijd een hoog niveau van bescherming voor de gebruiker gegarandeerd.

Nieuwe Europese wetgeving

Inmiddels is er bijna een jaar ervaring met de nieuwe Europese wetgeving. De transitieperiode eindigt op 20 april 2019. De oude regelgeving mag vanaf deze datum niet meer toegepast worden voor persoonlijke beschermingsmiddelen die nieuw op de markt worden gebracht.

Ervaringen nieuwe wetgeving

Behalve over de ervaringen die tot nu toe met de nieuwe wetgeving zijn opgedaan, wordt er vooral ook veel aandacht besteed aan de ervaringen van gebruikers van persoonlijke beschermingsmiddelen. De werkgever (of zzp-er) selecteert op basis van een risico-inventarisatie en -evaluatie de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen. Zijn medewerkers zich voldoende bewust van de risico’s van hun werkomgeving? Gebruiken ze de beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen op juiste wijze? Hoe motiveer je medewerkers om, hoe klein de klus ook is, hier bewust mee bezig te zijn? Wat gebeurt er bij onjuist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen?

Aanmelden informatiemiddag

Wilt u bijgepraat worden, vragen stellen aan de experts, of wilt u zeker weten dat u alles voor elkaar heeft voor de PBM verordening? Meld u dan vóór 28 maart aan voor de informatiebijeenkomst op 4 april in Delft via NEN Evenementen. Hier vindt u ook het programma .
 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden