EO

Airbus start met 3DExperience-platform Dassault Systèmes

11 februari 2019 om 16:11 uur -

Airbus en start met 3DEexperience-platform Dassault Systèmes

Airbus en Dassault Systèmes zijn een samenwerking aangegaan voor het implementeren van driedimensionale ontwerp-, engineering-, manufacturing-, simulatie- en intelligence-applicaties. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en moet leiden tot een nieuw Europees industrieel ecosysteem op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

Als onderdeel van de overeenkomst neemt Airbus het 3DEexperience-platform van Dassault Systèmes in gebruik. Hierdoor kan de vliegtuigfabrikant zijn businessprocessen - van ontwerp tot operations - volledig met elkaar integreren op basis van één datamodel. Hierdoor kan de vliegtuigbouwer in al zijn divisies en productlijnen profiteren van het Digital Design, Manufacturing and Services (DDMS)-principe.
‘Bedrijven die gebruiken maken van DDMS kunnen grote stappen maken als het gaat om nieuwe productontwerpen, operationele prestaties, support en onderhoud', schrijft Dassault. ‘Maar ook op het gebied van klanttevredenheid en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen biedt DDMS volop kansen.'

 

Parallelle processen

De mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe vliegtuigmodellen zien er bijvoorbeeld als volgt uit: in plaats van alle ontwerp- en productiestappen achter elkaar te doorlopen, kunnen veel van deze activiteiten parallel aan elkaar worden uitgevoerd. Hierdoor kan de samenwerking met onder andere productiepartners drastisch worden verbeterd. Dit levert kostenvoordelen op, maar bijvoorbeeld ook een beduidend snellere time-to-market.

 

Nieuw model voor de luchtvaartindustrie

"Bij deze samenwerking hebben we het niet simpelweg over digitalisering of het introduceren van een 3D-ervaring. We kunnen nu de manier waarop vliegtuigen worden ontworpen en gebruikt volledig vernieuwen. Hierbij gaan wij al onze processen stroomlijnen en versnellen, zodat wij de tevredenheid van onze klanten verder kunnen verbeteren", zegt Guillaume Faury, president van Airbus Commercial Aircraft. "DDMS is voor ons een 'catalyst for change'. Als Airbus willen wij een nieuw model ontwikkelen voor de Europese lucht- en ruimtevaartindustrie op basis van state-of-the-arttechnologie. Ons doel hierbij is een robuuste productieomgeving te creëren die een forse winst oplevert als het gaat om de snelheid waarmee wij producten ontwikkelen."

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden