EO

RoboHouse helpt ondernemers te automatiseren

21 januari 2019 om 07:40 uur -

RoboHouse werd geopend in aanwezigheid van onder anderen Nicoly Vermeulen van het college van bestuur en loco-burgemeester Bas Vollebregt van de gemeente Delft.

Op de TU Delft Campus is een nieuw fieldlab van start gegaan: RoboHouse. In dit fieldlab voor geavanceerde robotica kunnen bedrijven en instellingen terecht die vragen hebben over de inzet van slimme robots in hun organisatie of productieproces.

"Veel bedrijven beseffen dat er winst te behalen valt door het automatiseren van bedrijfsprocessen, maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen", zegt manager Jaimy Siebel. "Bij RoboHouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, maar wij helpen hen ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in het testcentrum van RoboHouse."


RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten gebruik maken van de faciliteiten. Momenteel hebben de studenten van de minor robotica al een teamruimte in RoboHouse.


Daarnaast biedt RoboHouse voor een breed publiek cursussen aan, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in een robot operating system of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk.


Het lab is gevestigd in het gebouw waar ook RoboValley zit. Het pand werd afgelopen jaar volledig opgeknapt en verbouwd en biedt nu een demonstratieruimte voor geavanceerde robots, een testruimte en een werkplaats.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden