EO

Cobot Panda bij beste uitvindingen 2018

02 januari 2019 om 12:49 uur -

De cover van Time Magazine

Franka Emika, fabrikant van cobotsysteem Panda, heeft in de laatste maanden van 2018 erkenning gekregen uit verschillende hoeken. Zo rekent Time Magazine de cobot tot de 50 beste uitvindingen van dat jaar.

Jaarlijks brengt het gerenommeerde tijdschrift Time Magazine een lijst uit met de 50 beste uitvindingen van dat jaar. Niet alleen maakte de Panda dit jaar deel uit van de lijst met innovaties, maar nam het ook een prominente plaats in op de cover van het magazine. Tijdens het samenstellen van de lijst kijkt de jury naar verschillende aspecten als originaliteit, creativiteit, invloed, ambitie en effectiviteit. Time noemt de Panda ‘een revolutionaire robotarm' en geeft aan dat Franka Emika de wereld veranderd door robotica voor iedereen mogelijk te maken.

 

Insights Succes 10 Most Disruptive Automation Companies to Watch 2018/2019

Insigths Succes is een magazine dat maandelijks wordt uitgegeven en bedrijven wil laten kennis maken met moderne bedrijfsoplossingen, producten en diensten. Dit jaar schaart het Franka Emika onder ‘de 10 meest ontwrichtende automatiseringsbedrijven'. In een interview zegt medeoprichter Simon Haddadin dat zij de eerste zijn die zich richten op het MKB met geavanceerde robottechnologie.

 

Gottfreid Wilhelm Leibniz Prize 2019

Haddadin ontving eveneens de Gottfried Wilhelm Leibniz Prize 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Duitse Research Foundation aan ‘exceptionele professoren en academici voor hun uitstekende resultaten op het gebied van onderzoek'. Haddadin ontvangt de prijs vanwege zijn onderzoek naar robotica en dan met name de interactie tussen mens en machine.


Eerder deze maand opende Haddadin de ‘Munich School of Robotics and Machine Intelligence' aan de Technische Universiteit van München. Het doel hiervan is om de fundamenten van robotica, perceptie en kunstmatige intelligentie te onderzoeken om innovatieve en duurzame technologische oplossingen te ontwikkelen voor de centrale uitdagingen van onze tijd. Ook hier neemt de Panda een centrale plaats in beslag.

 

Partnerschappen

Franka Emika gaat wereldwijd partnerschappen aan om de Panda te laten toetreden op de markt. Binnenkort zal het ook het online platform ‘Franka World' lanceren waar ontwikkelaars ideeën kunnen uitwisselen en nieuwe oplossingen en toepassingen kunnen delen. Het Nederlandse automatiseringsbedrijf WiredWorkers, gespecialiseerd in collaboratieve robotica, is partner van Franka Emika. Op dit moment zijn ze druk bezig om de cobot verschillende functionaliteiten te bieden door middel van app development en ze doen onderzoek naar verschillende implementatiemogelijkheden van de Panda.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
WiredWorkers
 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden