EO

‘Student Tour WoTS was een eye opener voor ons’

12 december 2018 om 11:02 uur -

Een groepje studenten aan het gamen op de stand. Er mochten steeds drie studenten elkar opvolgen in de game. Als de eerste af was, kon de tweede en dan de derde.Zo hadden ze een goede kans om ver te komen.

Het Belgische bedrijf Werma Benelux stond dit jaar voor het eerst op de WoTS. Om meteen in contact te komen met de klant van de toekomst, deed het bedrijf mee aan de Student Tours. En het deed niet alleen mee, het ontwikkelde speciaal een spel om de aandacht van de studenten te trekken en vast te houden. En dat heeft gewerkt.

Het idee om met dit spel naar de WoTS te gaan, kwam van Sales & Marketing Assistant Karolien Drieghe. "Wij zijn een dochterbedrijf van het Duitse hoofdkantoor en verantwoordelijk voor de Benelux. We proberen meer naamsbekendheid te krijgen in Nederland. We besloten mee te doen aan de WoTS, omdat het een gekende en grote beurs is. De WoTS organisatie stelde ons voor deel te nemen aan hun Student Tour. We vonden het een goed idee om de ingenieurs en techneuten van de toekomst al te laten kennismaken met Werma en onze toepassingen.


Werma is specialist in industriële signalisatie. Akoestische en optische apparaten beveiligen en waarschuwen mensen en machines als er zich een situatie voordoet. Daarnaast heeft het bedrijf nog systemen die productie en logistiek optimaliseren. "Om onze productvoorstelling ludiek aan te pakken, heeft het hoofdbedrijf een videogame ontwikkeld rond ons laatste nieuwe systeem: StockSaver. Het is een systeem dat automatisch orders oproept voor het aanvullen van voorraad, waardoor de menselijke fout wordt geëlimineerd en de noodzaak voor line-side safety stock overbodig wordt. De bediende wordt automatisch verwittigd als een product dreigt op te geraken en zo kan productie optimaal doorwerken."

 

Stock-o-Ban

De videogame heet ‘Stock-o-Ban', een samentrekking van StockSAVER en het spel Sokoban (‘magazijnwerker' in het Japans) waarmee Nintendo in de jaren 80 furore maakte. Tijdens het spel moet de speler dozen verplaatsen en ervoor zorgen dat deze op de juiste plaats in het magazijn komen te staan via de meest efficiënte weg. "Het zorgde ervoor dat de studenten strategisch konden nadenken en met elkaar bespraken wat de beste vervolgstap was. Dat was wel een leuke uitdaging en fijn om zien hoe die studenten opgingen in het spel. In elk geval leek dit ons veel interessanter voor studenten dan op een stand komen waar er niets interactief gebeurt. De meeste studenten zijn er dan ook enthousiast op ingegaan. Ze kregen steeds drie kansen om het spel uit te spelen. Indien ze slaagden, kregen ze een Werma spaarpot in de vorm van een signaallamp cadeau."


"Onze volgende beurs is Indumation in Kortrijk Expo (6-8 februari 2019). Daar organiseren ze ook een student tour. We hebben nog geen concrete beslissingen genomen of we daaraan meedoen; dat hangt nog af van wat het precies behelst. Maar we hebben in elk geval een zeer goede ervaring met de WoTS Student Tour en we gaan zeker elke keer dat zoiets op een beurs plaatsvindt, informeren of het interessant voor ons is."

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden