EO

Epac koopt soldeermachine voor repeteerbaarheid, kwaliteit en stabiliteit

11 december 2018 om 20:48 uur -

Repeteerbaarheid, kwaliteit en stabiliteit doorslaggevend bij aankoop soldeermachine

Epac produceert printplaatassemblages op maat, waarbij niet alleen de SMD componenten maar ook de doorsteek- componenten een perfecte soldering vereisen. Daarom heeft het een Pillarhouse Jade MK-II selectief soldeermachine aangeschaft.

Het Weertse bedrijf heeft een breed spectrum aan klanten die in verschillende applicaties hun producten verwerken. Daarom moet het bedrijf kunnen inspelen op een uiteenlopende vraag, gaande van kabelconfectie tot elektronicaproductie in kleine en grote aantallen. Hoewel tegenwoordig nagenoeg alle componenten in SMD verwerkt worden, zijn er nog tal van doorsteekcomponenten, met name displays, connectoren en vermogen componenten, die manueel of machinaal moeten worden gesoldeerd.

 

"Met de komst van meer dubbelzijdige reflow in combinatie met vermogen componenten zijn we reeds geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én flexibele oplossing." zegt eigenaar Arno Boot. "Het aanbod in de markt is groot en we moesten de investering afwegen tegenover het manueel solderen."

 

Het selectief solderen zorgt voor een hoge kwaliteit soldeerverbinding en is bovendien esthetisch beter omdat er geen hars of flux residu's achterblijven. Afhankelijk van de toepassing kan elk soldeerpunt individueel of een reeks in groep gesoldeerd worden. Niet zozeer de hogere snelheid, maar vooral de repeteerbaarheid, kwaliteit en stabiliteit van het proces zijn doorslaggevende aankoopfactoren.

 

"We hebben verschillende fabrikanten en systemen getest, zowel standalone als inline, maar onmiddellijk na de eerste demonstratie bij Smd-Tec waren we onder de indruk van het gebruiksgemak, flexibiliteit en de resultaten van de Pillarhouse Jade machine", zegt productieverantwoordelijke Florin Ciubotariu. "Om helemaal zeker te zijn van de mogelijkheden van de machine hebben we nog bijkomende testen gedaan op een product met een zeer kleine pitch in combinatie met lange pennen, en ook hier ging de machine probleemloos mee om."

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
EPAC BV
 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden