EO

Europees netwerk moet innovaties in gezondheidsrobotica versnellen

11 december 2018 om 16:13 uur -

Binnen de Universiteit Twente zijn zowel het Technical Medical Centre als het Digital Society Institute betrokken bij de uitvoering van het DIH-Hero-project. Naast het DIH-Hero is de UT ook betrokken bij het Rima-project, waarbij een vergelijkbaar netwerk zich zal richten op de inzet van robotica voor inspectie en onderhoud van industriële installaties.

In de gezondheidszorg wordt veel geïnnoveerd, maar het kan lang duren voordat deze innovaties de weg naar de patiënt vinden. Om de innovatiecyclus te verbeteren en de ontwikkeling van robotische producten en diensten te versnellen, wil de Europese Commissie relevante stakeholders met elkaar verbinden. Daartoe is Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics opgericht (DIH-Hero) een Europees consortium van 17 partners in 10 Europese landen, met de Universiteit Twente als coördinator.

Het doel is om verbindingen te leggen tussen kennisinstituten, commerciële bedrijven, investeerders en overige stakeholders. DIH-Hero stimuleert samenwerking tussen deze partijen zodat ze hun producten en diensten sneller naar de gezondheidszorg markt kunnen brengen. Voor een vlotte start investeert de Europese Commissie direct 16 miljoen euro.


Stefano Stramigioli van de Universiteit Twente coördineert de activiteiten "De weg naar het integreren van medische innovaties in de klinische praktijk is moeilijk en vergt zowel tijd als substantiële investeringen. De weg naar de patiënt kan daardoor lang zijn en meerdere stappen omvatten, zoals klinische tests, het ontwikkelen van efficiënte productiemethoden, het opzetten van een commerciële organisatie, het bereiken van investeerders en het regelen van distributie. Daarnaast zijn meerdere partijen bezig met diverse innovaties in robotica. Binnen DIH-Hero kunnen wij het overzicht houden en ervoor zorgen dat deze elkaar waar mogelijk aanvullen en versterken."


De partners in het consortium vertegenwoordigen een netwerk van innovatiehubs met specialisten in gezondheidszorg, kennisinstituten, investeerders en bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg.

 

Financiering

In Europa gevestigde kleine, middelgrote en midcapbedrijven kunnen zich aanmelden voor financiering via open inschrijving vanaf de zomer van 2019 tot de lente van 2021. De financiering is bestemd voor reiskosten, de ontwikkeling van demonstrators en de overdracht van technologie.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden