EO

Audi neemt nieuw testcentrum materialen in gebruik

03 december 2018 om 14:02 uur -

Bijzonder is de kleinste spuitgietmachine van de Volkswagen Groep waarmee nieuwe legeringen in kleine eenheden van 50 tot 150 kilogram kunnen worden gefabriceerd en getest

Audi heeft op zijn locatie in Neckarsulm (D) een nieuw testcentrum voor materialen geopend. De experts in dit materiaalkundig laboratorium houden zich vooral bezig met het ontwikkelen van nieuwe lichtere aluminium legeringen voor de carrosserie van de nieuwe Audi-modellen.

Bij het testen kunnen de nieuwe materialen in individueel passende volgorde door de systeemmodules worden geleid. Daarin zijn tot twaalf verschillende procesroutes mogelijk. Bijzonder is voorts de kleinste spuitgietmachine van de Volkswagen Groep waarmee nieuwe legeringen in kleine eenheden van 50 tot 150 kilogram kunnen worden gefabriceerd en getest.


"Materiaalontwikkeling is de basis voor Audi's succesvolle lichtgewicht carrosserie-ontwerp. Innovatieve materialen maken onze modellen nog efficiënter en zijn daarom een belangrijk onderdeel op de weg naar elektromobiliteit", zegt Helmut Stettner, plant manager Audi Neckarsulm.


De proeffabriek omvat de gehele procesketen voor de productie van lichte metalen componenten: van het mengen en smelten van nieuwe legeringen tot volledig automatisch vacuümgieten en meertraps warmtebehandeling. Innovatieve simulatiemethoden ondersteunen vrijwel het hele proces. In de laatste stap analyseren de experts de eigenschappen van de materialen. Componenten met optimale materiaaleigenschappen vloeien direct in serieproductie.

 

Economisch ontwikkelen

"Met de nieuwe proeffabriek maken we de lichtgewicht constructie nog innovatiever en duurzamer. Dankzij de modernste, volautomatische systemen kunnen we materialen en productieprocessen bijzonder economisch ontwikkelen", zegt Michael Breme, hoofd productie en fabrieksplanning bij Audi AG.


Bij Audi zijn lichtgewicht constructies al tientallen jaren topprioriteit en leveren een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de doelstellingen van het wagenpark. Het merk met de vier ringen is gebaseerd op een intelligente mix van materialen - van staal, aluminium en magnesium tot vezelversterkte kunststoffen.

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden