EO

Somni mag TNO’s glasvezelpatenten gebruiken

03 december 2018 om 13:54 uur -

Somni mag TNO’s glasvezelpatenten gebruiken

Somni Corporation mag de patenten van TNO gebruiken van nieuwe, innovatieve glasvezel sensoren. De overeenkomst stelt Somni in staat haar glasvezelsensoractiviteiten te versterken.

Somni is een producent van optische sensoren die buitengewone prestaties moeten kunnen leveren in uitzonderlijke omstandigheden. Het toepassingsgebied van deze sensoren zit onder meer in de lucht- en ruimtevaart en windenergie. Door gebruik te maken van glasvezel zijn Somni's sensoren ongevoelig voor allerlei vormen van elektromagnetische verstoringen, en kunnen sensoren uitgelezen worden over afstanden van ettelijke kilometers.

 

Bredere monitoringsoplossingen

Somni heeft zich gespecialiseerd in sensoroplossingen waarbij telecommunicatieglasvezels en licht informatie uit de omgeving op een betrouwbare manier te verzamelen.


Toepassingen zijn bijvoorbeeld het monitoren van offshore-constructies boven en onder zeeniveau en het meten van trillingen in hoogvacuüm bij een fluctuerend magneetveld en temperaturen van enkele honderden graden Celcius. Deze omstandigheden vergen het uiterste en sensoren gebaseerd op conventionele (elektrische) technieken, zijn dan ook vaak niet toereikend.


Jac. Gofers, CEO van Somni Corporation: "Hiermee kan de conditie van activa nog beter op dagelijkse basis bepaald worden. Door veiligheids- en onderhoudsaspecten beter in kaart te brengen worden veiligheidsrisico's afgedekt en nodeloos onderhoud voorkomen".

 

Product van de maand

RSS
PROTECT PSC1: programmeerbaar, modulair, multifunctioneel en kostenbesparend

De PROTECT PSC1-veiligheidsbesturing is compact, heeft een modulaire structuur en kan uiterst flexibel worden ingezet....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden