EO

Somni mag TNO’s glasvezelpatenten gebruiken

03 december 2018 om 13:54 uur -

Somni mag TNO’s glasvezelpatenten gebruiken

Somni Corporation mag de patenten van TNO gebruiken van nieuwe, innovatieve glasvezel sensoren. De overeenkomst stelt Somni in staat haar glasvezelsensoractiviteiten te versterken.

Somni is een producent van optische sensoren die buitengewone prestaties moeten kunnen leveren in uitzonderlijke omstandigheden. Het toepassingsgebied van deze sensoren zit onder meer in de lucht- en ruimtevaart en windenergie. Door gebruik te maken van glasvezel zijn Somni's sensoren ongevoelig voor allerlei vormen van elektromagnetische verstoringen, en kunnen sensoren uitgelezen worden over afstanden van ettelijke kilometers.

 

Bredere monitoringsoplossingen

Somni heeft zich gespecialiseerd in sensoroplossingen waarbij telecommunicatieglasvezels en licht informatie uit de omgeving op een betrouwbare manier te verzamelen.


Toepassingen zijn bijvoorbeeld het monitoren van offshore-constructies boven en onder zeeniveau en het meten van trillingen in hoogvacuüm bij een fluctuerend magneetveld en temperaturen van enkele honderden graden Celcius. Deze omstandigheden vergen het uiterste en sensoren gebaseerd op conventionele (elektrische) technieken, zijn dan ook vaak niet toereikend.


Jac. Gofers, CEO van Somni Corporation: "Hiermee kan de conditie van activa nog beter op dagelijkse basis bepaald worden. Door veiligheids- en onderhoudsaspecten beter in kaart te brengen worden veiligheidsrisico's afgedekt en nodeloos onderhoud voorkomen".

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden