EO

Nieuw platform voor innovaties oppervlaktetechnologie

03 december 2018 om 12:41 uur -

Het logo van de nieuwe stichting Innovat.ION

Vanuit Vereniging ION is tijdens de Week van de Oppervlakte Technologie 2018 formeel besloten tot de oprichting van de Stichting Innovat.ION. Deze stichting is een voortzetting van het Kennis Platform Oppervlakte Technologie (KP.OT) binnen de contouren Vereniging ION. Stichting Innovat.ION is een zelfstandige entiteit waarvan het bestuur bestaat uit twee van de vier bestuursleden uit Vereniging ION. De officiële aftrap van Stichting Innovat.ION is op 1 januari 2019. De bedoeling is dat de stichting een platform wordt waar innovaties voor de branche uitgevoerd kunnen worden in projecten met bedrijfsbijdragen en subsidies. Door deze specifieke inbedding kunnen projecten sneller tot wasdom komen. Iets waar de branche grote behoefte aan heeft.

 

Ondertekening convenant

Het eerste grote wapenfeit van Stichting Innovat.ION is tijdens het congresblok 3D-printing voltrokken in 's-Hertogenbosch, de ondertekening van een convenant door de drie kennispartners (NLR, TU Delft en Stichting Innovat.ION) samen met ongeveer vijftien mkb-bedrijven.

 

Doel van het project is bedrijven te ondersteunen door met hen metaalgeprinte onderdelen op de markt te brengen. Dit betekent dat ook aspecten als business, het bedrijf en de mens in het AM-proces aan bod komen.


Dat in dit proces het kiezen van de juiste coating erg belangrijk is, spreekt voor zich. De kennis van de werkgroep 3D Metal Printing van Vereniging ION zal daarom meegenomen worden. En uiteraard zal ook het netwerk van FLAM3D betrokken worden. Namens Stichting Innovat.ION neemt Arjan de Bruin aan het project deel.

 

Product van de maand

RSS
PROTECT PSC1: programmeerbaar, modulair, multifunctioneel en kostenbesparend

De PROTECT PSC1-veiligheidsbesturing is compact, heeft een modulaire structuur en kan uiterst flexibel worden ingezet....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden