EO

FPT wijzigt koers

27 november 2018 om 16:42 uur -

Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-Vimag op de Technishow 2018

De branchevereniging voor de productietechnologie FPT-Vimag wijzigt zijn strategie. “We gaan ons meer extern manifesteren en zetten daarbij in eerste instantie in op de voor de maakindustrie belangrijke speerpunten: smart industry en onderwijs”, zegt directeur Ramon Dooijwaard.

Hij zei het al op de vakbeurs EuroBlech in oktober: "We willen meer zichtbaar worden voor onze doelgroep. Daar ben ik nu niet tevreden over. We hebben een plan gemaakt en dat wordt op 22 november tijdens de Algemene Ledenvergadering voorgelegd aan de leden."


Nu kan Dooijwaard meedelen dat de nieuwe strategie door de leden tijdens de ALV is goedgekeurd. "Het belangrijkst hieraan is dat we meer om ons heen gaan kijken en proberen in te spelen op wat er leeft in de markt."


De eerste resultaten hiervan zijn dat de organisatie zich gaat richten op 2 speerpunten, smart industry en onderwijs. Wat onderwijs betreft heeft de Nederlandse maakindustrie ook nog een slag te slaan. Dooijwaard geeft als voorbeeld Max Verstappen. "Misschien wel de beste coureur ter wereld, maar hij kan niet beschikken over het beste materiaal. En je kunt dan wel de beste zijn, maar als je niet beschikt over de beste motor dan wordt je ook geen kampioen." Eenzelfde vergelijking maakt hij met de onderwijsinstellingen. Als je dan niet over de nieuwste machines beschikt, dan kun je ook niet winnen.


FPT-Vimag is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de maakindustrie. De leden zijn actief in de deelsectoren: productieautomatisering, verbindingstechniek, verspanende en niet-verspanende technieken, werkplaatsinrichting, (hardmetalen) gereedschappen, meettechnologie en 3D-technologie.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden