EO

Dag van de Installatietechniek krijgt Fedet Instroom Award

26 november 2018 om 17:04 uur -

Jeroen Bonhof (l) en Niek Beelen van Carmel College Salland met de Fedet Instroom Award.

De Fedet Instroom Award is toegekend aan de Dag van de Installatietechniek, een gezamenlijk initiatief van Nijhof uit Broekland en Carmel College Salland, vooral vanwege “de mooie combinatie van onderwijs en bedrijfsleven”.

De jury bestond uit Linda Hopmans (Randstad), Hans Oerlemans (Hogeschool Utrecht), Arjel Woudstra (FME), Dennis Soeters (Boerenjongens), Johan van der Kleij (UWV), Lisan van Beurden (ROC West Brabant) en Renske Voets (student).

 

Naast Nijhof waren Aqualectra (stageplaatsen voor Focus Praktijkonderwijs-leerlingen) en Detamo Flex Force (Meer vrouwen in de techniek, waarom niet?) door de jury genomineerd.

 

De Dag van de Installatietechniek is de aftrap voor een onderwijsproject waarbij leerlingen van klas 1 van het Carmel College Salland acht weken lang aan de slag gingen met techniek. Dit deden zij in de vorm van een projectmatige opdracht. De aftrap van het project bestond onder meer uit bedrijfsbezoeken, waaronder een bezoek aan de vriescellen van grootgrutter Jumbo of een bezoekje aan de Otib Experience bus. In deze laatste konden leerlingen niet alleen techniek ervaren maar kregen ze ook pitches om de woning van hun grootouders levensloopbestendig te maken, een duurzame woning te ontwerpen, de eigen slaapkamer te beveiligen of een ranja-automaat te ontwerpen. De opdrachten werden vervolgens gedurende acht weken uitgewerkt.

 

 

 

Product van de maand

RSS
PROTECT PSC1: programmeerbaar, modulair, multifunctioneel en kostenbesparend

De PROTECT PSC1-veiligheidsbesturing is compact, heeft een modulaire structuur en kan uiterst flexibel worden ingezet....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden