EO

WiredWorkers brengt cobot Franka Emika Panda naar Canada

26 november 2018 om 12:04 uur -

Mennings heeft niet alleen onderzoek gedaan naar de implementatie van de Franka Emika Panda. Ook heeft hij medewerkers van Promark Electronics een training gegeven over het samenwerken met een cobot.

Robbin Mennings, oprichter van de start-up WiredWorkers, is samen met de cobot Franka Emika Panda de oceaan overgestoken om deze te introduceren in de Noord-Amerikaanse markt. Een week lang is hij bij het Canadese Promark Electronics in Montréal geweest om te demonstreren hoe collaboratieve robots werken en om onderzoek te doen naar de implementatie binnen het productieproces.

Promark Electronics is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte kabelbomen, kabelassemblages en elektromechanische assemblages. Zij leveren hun producten aan verschillende branches als de luchtvaart, defensie en medische industrie. Veel van de werkzaamheden werden met de hand uitgevoerd en volgens Mennings zou met de implementatie van cobots een flinke slag geslagen kunnen worden in de productiviteit van het bedrijf.

 

Training

Tijdens zijn verblijf heeft Mennings niet alleen onderzoek gedaan naar de implementatie van de Franka Emika Panda. Ook heeft hij de medewerkers van Promark Electronics een training gegeven over het samenwerken met een cobot. "Een mooie en leerzame ervaring om de Noord-Amerikaanse markt te verkennen", aldus Mennings.

 

Hoogsensitief

WiredWorkers is als automatiseerder gespecialiseerd in collaboratieve robotica. Als partner van het Duitse Franka Emika leveren zijn de door hun geproduceerde cobot Panda. Deze cobot kenmerkt zich door een hoge mate van sensitiviteit en is ontworpen om te opereren als een mens.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden