EO

Machinebouw en veilige netwerken

20 november 2018 om 12:23 uur -

Machinebouw en veilige netwerken

Fabrieksnetwerken zijn tegenwoordig steeds meer een groot industrieel ethernet netwerk. Dat heeft voordelen maar geeft anderzijds ook meer druk op gebruikers en engineers om de veiligheid op een hoger plan te brengen en veilige keuzes te maken. Hierover gaat de themasessie ‘Machinebouw en veilige netwerken’ op het Machinebouw event.

Hoe weet je zeker dat alle (big) data vanuit de machine authentiek is? Hoe kun je met gecontroleerde data de machine intelligentie verhogen en daarmee lagere kosten realiseren in het productieproces? Marinho Wagemakers van Advantech Europe geeft in zijn lezing diverse voorbeelden en referenties.


De Duitse overheid en leveranciers maken serieus werk van cyber security in diverse samenwerkingsverbanden. Lopen zij hiermee voor op Nederland? In de lezing van René van der Meer, namens 4S Industries, wordt er dieper op de materie ingegaan. De toehoorders krijgen uitgebreide informatie over veilige keuzes, bijvoorbeeld op het gebied van data logging en remote service.
Uiteindelijk zijn machinebouwers en hun klanten op zoek naar veilige en eenvoudige, bruikbare toepassingen van IIoT cloud platforms.


De hype van Industrie 4.0 en IIoT is op zijn hoogte punt. Maar wat doen we met data in de Cloud, wat zijn de mogelijkheden voor de machinebouwer en zijn klant? En zijn die eenvoudig te verwezenlijken zonder uitgebreide ICT-kennis? Onderwerpen als Edge gateways, OPC-UA, MQTT en REST Full protocollen, IoT- en Solution Ready Platforms worden uitgelegd. Merkonafhankelijke aanbieders van open IoT platforms bieden veel opties om rapportage en monitoring te doen van industriële apparatuur. Zowel in de Cloud als op eigen servers. Richard Gennesse van Duranmatic laat in zijn lezing zien hoe daar goed gebruik van gemaakt kan worden.


Machinebouw event 2018 vindt plaats op donderdag 6 december vanaf 9 uur in 1931 Congrescentrum, Den Bosch.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden