EO

Belgen en Fransen bundelen AI- en kwantum-krachten

20 november 2018 om 12:05 uur -

elgen en Fransen bundelen AI en kwantum-krachten

Imec en het Franse onderzoeksinstituut CEA-Leti gaan een strategisch partnership aan inzake artificiële intelligentie en quantum computing, en dan met name voor het ontwikkelen en testen van neuromorfe computers en kwantumcomputers. De partijen willen een digitale hardware computing toolbox afleveren waarmee Europese industriële partners aan de slag kunnen om te innoveren op diverse toepassingsdomeinen, van gepersonaliseerde gezondheidszorg en slimme mobiliteit tot de nieuwe maakindustrie en slimme energiesectoren.

"Nauwere samenwerking bezorgt ons de kritische massa die vereist is om meer en sneller impact te hebben," verklaart Luc Van den hove, voorzitter en CEO van imec.

 

Fraunhofer

Emmanuel Sabonnadière, CEO van CEA-Leti: "Deze samenwerking volgt op eerdere innovatie- en samenwerkingsovereenkomsten met de Fraunhofer Group for Microelectronics. De drie instituten zullen zich gezamenlijk richten op het behoud van Europa in de voorhoede van nieuwe digitale hardware voor AI-, HPC- en cyberveiligheidstoepassingen."

 

Partners welkom

De partners nodigen partners uit de industrie en de academische wereld uit om zich bij hen aan te sluiten. Zo kunnen ze gebruik maken van toegang tot state-of-the-art technologie van de onderzoekscentra met bewezen reproduceerbaarheid. "Dankzij deze technologie kunnen ze veel intelligentere producten maken die opschaalbaar zijn naar grote volumes, terwijl de kosten van precompetitief onderzoek worden gedeeld."

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden