EO

“Prototyping is nu volwassen”

15 november 2018 om 11:33 uur -

Standhouders en bezoekers toonden zich tevreden

De organisatie van vakbeurs Prototyping in Kortrijk Xpo heeft aan de hand van de vierde editie het gevoel dat de beurs volwassen is geworden. Er waren even veel bezoekers als vorig jaar, het omkaderend programma werd goed bezocht en standhouders en bezoekers toonden zich tevreden.

"Het stabiele bezoek bewijst volgens ons dat Prototyping voldoet aan een nood in de markt", zegt Exhibition Manager Annick Pycarelle. "We kregen niets dan positieve reacties van zowel de standhouders als hun bezoekers en tijdens de beurs zelf stelden bezoekers al vragen over een deelname aan de volgende editie. Dit illustreert hoe de markt vraagt om een open event, waarbij zowel gevestigde waarden als piepjonge, startende bedrijven een plaatsje krijgen in een concept waarbij wat je toont veel belangrijker is dan de kracht van de portefeuille om de grootste en meest indrukwekkende stand te bouwen."


Omdat een beurs om veel meer draait dan louter het aanbod van haar exposanten werd voor deze editie bijzonder veel aandacht besteed aan het omkaderend programma. De hoofdrol daarbij was weggelegd voor seminaries en real-life case studies. "De aanwezigheid bij de seminaries illustreerde dat het met de mix van het aanbod op Prototyping goed zit", stelt Bart Grimonprez. "Onder de best bijgewoonde lezingen zagen we onder andere ‘Start to Print', VR Prototyping as a product development tool', ‘Circulaire economie - Flooring as a service', ‘Hybrid additive manufacturing - Case redesign achtervleugel Bugatti Chiron' en ‘From an electric superbike to a street motorcycle ManX7'. Net die lezingen omvatten perfect wat er te zien was en illustreren hoe de diverse onderdelen van ons event inspeelden op de verwachtingen van de bezoekers, die hoofdzakelijk bestaan uit professionele creatievelingen en vertegenwoordigers van de maakindustrie."

 

De vijfde editie van Prototyping zal plaatsvinden op 23 en 24 oktober 2019 in Kortrijk Xpo.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden