EO

Ultimaker blijft nieuwe toepassingen voor 3D-printen mogelijk maken

14 november 2018 om 10:57 uur -

Vlnr: Ernst A. Poppe (DuPont), Patrick Duis (DSM), Jeroen Wiggers (BASF), David McCann (Clariant) en Paul Heiden (Ultimaker)

Ultimaker, fabrikant van desktop 3D-printers, kondigde gisteren op Formnext in Frankfurt de beschikbaarheid van de eerste materiaalprofielen in Ultimaker Cura 3.6 aan. Ook werden de eerste resultaten van de open materiaalalliantie van Ultimaker voor de verdere ontwikkeling van professioneel desktop 3D-printen gedeeld.

Marketplace

De nieuwste versie van de gratis printvoorbereidingssoftware Ultimaker Cura 3.6 biedt een marktplaats waar gebruikers printprofielen kunnen downloaden die zorgen voor goede 3D-printresultaten. Deze materiaalprofielen zijn volledig geoptimaliseerd voor Ultimaker 3D-printers. Eindgebruikers hoeven voor het printen de parameters zo niet meer handmatig in te stellen. Recente hardware-introducties van Ultimaker, zoals de Ultimaker S5, in combinatie met de nieuwe print core CC Red 0.6, maken het printen met composiet en abrasieve materialen mogelijk.

 

Topje van de ijsberg

"Dit is slechts het topje van de ijsberg", zegt Paul Heiden, Senior Vice President Product Management bij Ultimaker. "Sinds de start van onze open materiaalalliantie dit voorjaar hebben meer dan 60 bedrijven interesse getoond om nieuwe en bestaande materialen geschikt te maken voor Ultimaker 3D-printers. Professionals die op zoek zijn naar composieten, vlam vertragende, ESD of transparante materialen kunnen nu de juiste printprofielen kiezen uit een ontwikkelende Marketplace van materialen."

 

Ultimaker Cura 3.6 is hier te downloaden.

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden