EO

Precisiebeurs: ontwerpen, produceren en assembleren op het hoogste niveau

13 november 2018 om 15:39 uur -

Precisiebeurs: ontwerpen, produceren en assembleren op het hoogste niveau

Productieprocessen en machines moeten steeds sneller en efficiënter werken. Trends als miniaturisering zetten onverminderd voort. Daarmee worden de eisen aan systemen en componenten steeds hoger. Op woensdag en donderdag 14 en 15 november toont de Precisiebeurs de kennis die nodig is om op het hoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te ontwerpen, produceren en assembleren.

De fijnmechanische industrie

Deze Precisiebeurs besteedt extra aandacht aan business kansen voor de fijnmechanische industrie . In het Big Science congresprogramma leert de bezoeker nationale wetenschapsagenda kennen; alle nationale en Europese projecten waar overheidsinvesteringen en interessante tenders te verwachten zijn. Andere groeimarkten in de spotlight zijn (aero)space en precisietechnologie in de industrie.

 

Nieuwe kilo, ampère, kelvin en mol

Oh ja en op vrijdag 16 november valt in Parijs een besluit dat  in precisie-ogen zijn weerga niet kent. De verwachting is dat de 26e vergadering van de General Conference on Weight and Measures (CGPM) zal instemmen met de herdefinitie, met ingang van de komende Wereld Metrologiedag (20 mei 2019), van  vier van de zeven SI-eenheden: de kilogram, de ampère, de kelvin en de mol. De meest in het oog springende herdefinitie is die van de kilogram, aangezien die op dit moment nog de enige eenheid is die nog aan een fysiek object vasthangt. Met de doorvoer van deze herdefinitie zullen alle SI-eenheden gekoppeld zijn aan natuurconstanten. Dit betekent ook dat dit de laatste fundamentele wijziging aan het SI is. Met andere woorden: het SI is af. Klaar voor de toekomst. Voorwaar geen kleinigheid.  Namens Nederland is VSL, het Nationale Metrologie-Instituut, betrokken bij deze herdefinitie. VSL's Marijn van Veghel presenteert 15 november om 10.30u het hoe, wat en waarom ervan: hoe zit die nieuwe definitie in elkaar, wat merken we ervan en waarom hebben we het eigenlijk nodig?

 

Ga naar de longread Trends inPrecisie

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden