EO

CES innovatie prijs voor Nederlandse Scalys

09 november 2018 om 08:33 uur -

De Trustbox, de router & IoT gateway van Scalys. De prijswinnaar die garant moet staan voor een goede en beveiligde communicatie.

Elk jaar geeft de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een beeld van nieuwe technologische trends. De CES beperkt zich echter niet tot de consumentenmarkt. Om dat te benadrukken zijn er prijzen te winnen in verschillende categorieën. Gisteren, donderdag 8 november, is het Nederlandse bedrijf Scalys uitgeroepen tot winnaar in de categorie van Cyber Security met hun Trustbox.

In het begin van 2019 kunnen techbedrijven weer hun laatste snufjes en technische hoogstandjes presenteren tijdens de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Vorig jaar was kunstmatige intelligentie een groot ding tijdens het evenement waarbij Google, Amazon en Apple hun ‘slimme' speakers op allerlei manieren aan de man brachten. Zoals de integratie van Alexa in een aantal nieuwe modellen van Lexus. Dus mocht je een 13e maand krijgen, de Lexus ES staat blijkbaar voor het einde van dit jaar in de Nederlandse showroom vanaf het luttele bedrag van 52.995,-. Maar bezint eer ge begint met het uitgeven van dit soort bedragen. Kijk eerst nog even naar de presentatie van LG op de CES van 2018. Het robotje CLOi begreep geen snars van de gevraagde opdrachten.

 

Trustbox

Het evenement is ondertussen veel meer dan alleen een ‘Consumer Electronics Show'. De keus is aan jou maar voor ruim een halve ton kun je ook veel andere leuke dingen kopen. En nuttigere dingen die tijdens de CES aan bod komen. Een voorbeeld is de Trustbox van Scalys voor onze wereld waarin cyber security alsmaar belangrijker wordt. De beveiligde router en gateway is met name bedoeld voor IoT-toepassingen om te voorkomen dat data niet in de verkeerde handen valt. Het product van het bedrijf uit Hengelo gaat daarin blijkbaar verder dan de concurrentie want vannacht (donderdag 8 november, om 17:00 in Las Vegas) hebben ze de innovatieprijs gewonnen, als beste product binnen de categorie Cyber Security and Personal Privacy.

 

CES Innovation Award

Elk jaar reikt de CTA - de organisatie achter de CES - prijzen uit voor de beste producten. Dit jaar zijn er 28 verschillende categorieën.


Tijdens voorgaande CES Unveiled bijeenkomsten zoals op 27 september in Amsterdam, op 3 oktober in Parijs en op 8 november in New York zijn verschillende producten en technologieën genomineerd om in aanmerking te komen voor de innovatie prijs. Het is sowieso al een prestatie om tot deze zogenoemde ‘honorees' te behoren maar het is natuurlijk nog mooier om uit die groep de beste te mogen zijn en de ‘innovation award' te mogen ontvangen.

 

Beoordeling

De jury voor al die categorieën bestaat uit een groep van zo'n 95 techneuten en tech-journalisten. Zij hebben de producten en technologieën beoordeeld op verschillende criteria zoals ontwerp, functionaliteit, of het aantrekkelijk is voor de klant en hoe het zich verhoudt tot de concurrentie. Daarbij hebben ze zich wel beperkt tot de aangeleverde informatie. Ze hebben niet geverifieerd of die informatie correct is en ze hebben de producten ook niet getest. Ondanks we in een wereld van ‘fake news' leven is het niet slim om te sjoemelen. Vraag maar aan LG hoe het is als je iets niet voor de volle 100% waar kunt maken.

 

CES, Las Vegas 8 t/m 11 januari.

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden