EO

Machinebouw event: wat levert smart industry de machinebouwer op?

06 november 2018 om 12:16 uur -

Machinebouw event: wat levert smart industry de machinebouwer op?

Wereldwijd worden steeds meer apparaten met het internet verbonden. Deze trend is ook overgewaaid naar de machinebouw. Veel machinebouwers hebben hun machines tegenwoordig gekoppeld aan het internet voor remote service doeleinden. Het Machinebouw event besteedt daarom aandacht aan de digitale transitie die veel machinebouwers meemaken.

Het integreren van machine-inzichten in bedrijfsprocessen vraagt om een flinke investering en vaak is nog onduidelijk wat het oplevert. Want hoe zit het met de kostbare data die door een machine wordt gegenereerd? Uit de praktijk blijkt dat er in veel gevallen niets mee wordt gedaan.

 

De toepassing van IoT hulptools binnen de machinebouw staat nog in de kinderschoenen. Roel Weerts van IXON en Wouter Kuijpers van Dinnissen Process Technology nemen bezoekers van het Machinebouw event op 6 december in Den Bosch mee in deze transitie vanuit een praktisch perspectief.

 

IIoT en cloud

Robert Vincente van Festo geeft een lezing met als titel De verbonden toekomst: Digitalisering, Industriële IoT en Cloud diensten. In deze sessie vertelt hij hoe Festo inspeelt op de toenemende digitalisering binnen de machinebouw. Deze digitalisering zien ze terug in recente productinnovaties, nieuwe IIoT ontwikkelingen en cloud diensten. Vincente bespreekt enkele toepassingen van de programmeerbare VTEM ventielterminal met piëzo-technologie en het toenemende belang van PLC / IoT interoperabiliteit via industriële standaarden.

 

Hoe haal je waarde uit data?

Dimphy Geldhof stelt namens Omron Industrial Automation de vraag: Hoe begin je met het creëren van waarde uit data? Iedereen heeft het over (Industrieel) Internet of Things, Industrie 4.0, Smart Industry, maar wat betekent dit voor u en hoe begint u met opbouwen? Aan de hand van een praktijk-case zien bezoekers hoe je door middel van een aantal eenvoudige stappen van start kunt gaan. Vanuit een productielijn wordt getoond hoe met simpele data een productielijn geoptimaliseerd kan worden.

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden