EO

Mimaki toont 3D-printer met 10 miljoen kleuren op Formnext

06 november 2018 om 08:29 uur -

Mimaki toont 3D-printer met 10 miljoen kleuren op Formnext

Mimaki heeft een nieuwe technologie voor full-color 3D-printing, die het bedrijf demonstreert op vakbeurs Formnext (13 - 16 november in Frankfurt). De Mimaki 3DUJ-553 3D-printer is in productie te zien op stand D26 in hal 3.1. Bureaus, ontwerpers en productontwikkelaars kunnen met deze machine een hoog niveau van fotorealisme bereiken door de hoge printkwaliteit en het brede kleurgamma.

"Het gamma en de levendigheid van de kleuren in combinatie met de mogelijkheid om kleuren met hoge nauwkeurigheid op elkaar af te stemmen, opent zeer opwindende toepassingsmogelijkheden," zegt Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki . "Zo kunnen huidtinten - waar de kleinste variaties gemakkelijk door het menselijk oog kunnen worden gedetecteerd - met fotorealistische kwaliteit gereproduceerd worden. Dit is mogelijk doordat Mimaki de nauwkeurigheid van scanapparatuur met absolute precisie evenaart. Productontwikkelaars die hun ontwerpen zo nauwkeurig mogelijk willen reproduceren, krijgen buitengewoon vloeiende kleurgradaties, waarbij de korrelgrootte wordt geminimaliseerd. Ook kunnen er speciale steunkleuren worden gemaakt voor merken met hoge eisen."


De 3DUJ-553 3D print in meer dan 10 miljoen kleuren, en de resultaten zijn consistent en herhaalbaar dankzij Mimaki's gebruik van ICC-kleurprofilering. Het bedrijf heeft ook een transparante hars ontwikkeld, waarmee in volledig transparante en semi-transparante kleuren geprint kan worden. De 3DUJ-553 print in lagen van 19, 32 of 42µm en levert fijne details en gladde oppervlakken die tijdens de nabewerking behouden blijven doordat het ondersteuningsmateriaal wateroplosbaar is.

 

Modellen beschikbaar

Via een samenwerkingsproject met Materialise zijn met Mimaki 3D-geprinte modellen momenteel beschikbaar via i.materialise.com onder de naam Multicolor+.

 

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden