EO

Mimaki toont 3D-printer met 10 miljoen kleuren op Formnext

06 november 2018 om 08:29 uur -

Mimaki toont 3D-printer met 10 miljoen kleuren op Formnext

Mimaki heeft een nieuwe technologie voor full-color 3D-printing, die het bedrijf demonstreert op vakbeurs Formnext (13 - 16 november in Frankfurt). De Mimaki 3DUJ-553 3D-printer is in productie te zien op stand D26 in hal 3.1. Bureaus, ontwerpers en productontwikkelaars kunnen met deze machine een hoog niveau van fotorealisme bereiken door de hoge printkwaliteit en het brede kleurgamma.

"Het gamma en de levendigheid van de kleuren in combinatie met de mogelijkheid om kleuren met hoge nauwkeurigheid op elkaar af te stemmen, opent zeer opwindende toepassingsmogelijkheden," zegt Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki . "Zo kunnen huidtinten - waar de kleinste variaties gemakkelijk door het menselijk oog kunnen worden gedetecteerd - met fotorealistische kwaliteit gereproduceerd worden. Dit is mogelijk doordat Mimaki de nauwkeurigheid van scanapparatuur met absolute precisie evenaart. Productontwikkelaars die hun ontwerpen zo nauwkeurig mogelijk willen reproduceren, krijgen buitengewoon vloeiende kleurgradaties, waarbij de korrelgrootte wordt geminimaliseerd. Ook kunnen er speciale steunkleuren worden gemaakt voor merken met hoge eisen."


De 3DUJ-553 3D print in meer dan 10 miljoen kleuren, en de resultaten zijn consistent en herhaalbaar dankzij Mimaki's gebruik van ICC-kleurprofilering. Het bedrijf heeft ook een transparante hars ontwikkeld, waarmee in volledig transparante en semi-transparante kleuren geprint kan worden. De 3DUJ-553 print in lagen van 19, 32 of 42µm en levert fijne details en gladde oppervlakken die tijdens de nabewerking behouden blijven doordat het ondersteuningsmateriaal wateroplosbaar is.

 

Modellen beschikbaar

Via een samenwerkingsproject met Materialise zijn met Mimaki 3D-geprinte modellen momenteel beschikbaar via i.materialise.com onder de naam Multicolor+.

 

Product van de maand

RSS
NIEUW! Pilz Veiligheidslaserscanner PSENscan

Met de tweedimensionale veiligheidslaserscanner van Pilz, de PSENscan, beveiligt u gevarenzones optimaal.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden