EO

5e Design Challenge Additive Industries van start

30 oktober 2018 om 15:03 uur -

5e Design Challenge Additive Industries van start

Additive Industries heeft de vijfde Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge gelanceerd. Er wordt gestreden in twee categorieën: zowel studenten als professionals worden uitgedaagd om een technisch en/of industrieel product uit hun dagelijkse omgeving te herontwerpen voor 3D printen.

3D printen biedt de vrijheid om unieke eigenschappen mee te geven aan een product: dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten. De sleutel tot het succes ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die 3D-printen biedt. Om het aantal positieve voorbeelden te laten toenemen en om bedrijven te inspireren zelf applicaties te gaan ontwikkelen voor industrieel 3D printen, organiseert Additive Industries deze ontwerpcompetitie.

 

Jury

Een professionele jury zal de ingestuurde ontwerpen toetsen op onderscheidende kenmerken en de vraag of er is gebruikt gemaakt van de ontwerpvrijheid die 3D printen met zich meebrengt. De partners van de Design for Additive Manufacturing Challenge zijn Ultimaker, leidende producent van desktop 3D printers, Altair Engineering, vooraanstaand leverancier van CAE technologie, Autodesk, toonaangevend in 3D ontwerp- en engineeringsoftware en CECIMO, Europese Vereniging van Machinebouwers. Zij vaardigen allen iemand af in de jury.

 

Prijzen

De finalisten worden beloond met mooie prijzen zoals software licenties en de winnaar gaat naar huis met een 3D geprinte award en de nieuwste Ultimaker Printer. Alle 6 de finalisten worden uitgenodigd voor de Additive World Conference op 20 Maart 2019 in Eindhoven, waar de winnaars van de Design challenge worden aangekondigd tijdens het Additive World Awards diner.


CEO Daan Kersten van Additive Industries: "We kijken uit naar een succesvolle jubileum-editie van de Challenge, met inspirerende ontwerpen die voorbij gaan aan beperkingen van conventionele productietechnieken, het aantal onderdelen reduceren, assemblagekosten minimaliseren of transportkosten verlagen."

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden