EO

Meepraten over format voor testgegevens nano-indrukproeven

30 oktober 2018 om 14:47 uur -

Meepraten over format voor testgegevens nano-indrukproeven

Bij CEN gaat binnenkort de workshop ‘Nanoindentation Test Data – Nateda’ van start. Doel is de ontwikkeling van een computerformat voor gegevensoverdracht van testgegevens bij nano-indrukproeven op technische materialen. Geïnteresseerde partijen kunnen meedenken en -praten tijdens de kick-off meeting, dinsdag 13 november in het CEN-Cenelec Management Centre te Brussel.

Van de levering van materialen tot het ontwerp en de productie van geavanceerde producten: de toeleveringsketen voor technische materialen is afhankelijk geworden van elektronische systemen. Tot op heden heeft de sector van de technische materialen echter nauwelijks technologieën toegepast voor het verzamelen, uitwisselen en rapporteren van mechanische testgegevens.


De ontwikkeling van een format voor testgegevens van nano-indeukproeven heeft de potentie om verbeterde gegevensoverdracht mogelijk te maken.


De workshop is bedoeld om een door de computer leesbaar gegevensformat te leveren dat voldoet aan de ISO 14577-1:2015, de internationale norm voor de geïnstrumenteerde indeukproef voor hardheid en materiaalparameters. De workshop bouwt voort op eerdere en lopende workshops die gegevensformats hebben opgeleverd met betrekking tot materialen zoals onder andere trekproefgegevens, vermoeiingstestgegevens, kruip, kruip- en barstgroei.


De Nateda CEN Workshop is een onderdeel van het H2020 M4F-project over multischaalmodellering voor fusie- en splijtstoffen.

 

Meer informatie

Informatie over het projectplan, de agenda, deelname en registratie geeft de website van CEN of secretaris van de workshop Netty Zegers.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
NEN Nederlands Normalisatie-instituut
Adres
Vlinderweg 2
Postcode, Plaats
2623 AX, Delft
Telefoon
015-2690390
Fax
015-2690190
Website
http://www.nen.nl
E-mail
info@nen.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden