EO

Genomineerden ION Borghardt Award 2018 bekend

30 oktober 2018 om 14:26 uur -

De award wordt altijd door een beeldend kunstenaar gemaakt. Voor deze editie is dat Patrick Visser.

De genomineerden voor de ION Borghardt Award 2018 zijn bekend. Op alfabetische volgorde zijn het:
 • AD Chemicals en Hollandia Infra met een PreCoat voor conservering zware staal- constructies

  AD Chemicals en Hollandia Infra ontwikkelden gezamenlijk een vernieuwd productieproces waarbij PreCoat wordt toegevoegd aan het bestaande proces. Hierdoor optimaliseert zowel het voorafgaande productieproces (afname slijpactiviteiten) als het conserveringsproces (langere ‘overstandtijd' tussen stralen en conserveren maakt kwalitatief hoogwaardigere conservering mogelijk). Ook biedt de conversielaag van PreCoat op het staaloppervlak een verbeterde hechting van de natlak coating en voorkomt deze het effect van onderkruipcorrosie. PreCoat is hierdoor een sleutel in de zoektocht naar kwalitatieve chroom-6 vrije conserveringen.
 • BYK Gardner met Touch the color met spectro2guide - Volgende generatie kleurmeting

  Kleurstabiliteit is een belangrijk kwaliteitscriterium voor fabrikanten en klanten. Daarom heeft BYK-Gardner een draagbare spectrofotometer gecombineerd met een glansmeter en fluormeter. De spectro2guide opent nieuwe perspectieven, niet alleen voor monitoring van de kleurkwaliteit maar ook om deze op lange termijn te garanderen. De spectro2guide maakt gebruik van ‘High Performance' Leds als lichtbron die een uitzonderlijk niveau van korte termijn-, lange termijn- en temperatuurstabiliteit bieden en zorgen voor een homogene verlichting van het meetpunt. Dit resulteert in een goede Inter-Instrument-Agreement waardoor werken met een digitale standaard in de keten mogelijk wordt.
 • HaTwee en Molcon met Agripol, een buitenbestendige 1-laags poedercoating die 1000 uur zoutneveltest haalt op gestraald staal

  HaTwee ontwikkelde voor Molcon Interwheels een duurzame 1-laag polyester poedercoating met verbeterde corrosiebescherming. Agripol haalt 1000 uur zoutneveltest op gestraald staal zonder conversielaag met minder dan 2 mm onderroest. Hiermee voldoet de coating aan C4 high corrosivity omgeving (ISO 12944-2).
 • Kluthe Benelux met Lage temperatuur zinkfosfateren met de Decorrdal LT-serie

  Decorrdal LT-serie bespaart tot 30% op energie- en chemieverbruik. Door geringere slibvorming zullen niet alleen de afvoerkosten van zinkfosfaathoudend sludge tot 25% worden gereduceerd, maar ook de onderhoudskosten aan de installatie .Door toepassing van een nieuwe activator worden kleine, fijne kristallen gevormd, die resulteren in een lager laaggewicht (1,5 - 3g/m2) met behoud van alle kenmerkende eigenschappen van een traditionele zinkfosfatering bij 55° C. De technologie kan in bestaande sproei- en dompelinstallaties worden ingezet. De Decorrdal LT-serie is compatibel met E-coat-, poeder-, en natlaksystemen.
 • Mavom Chemie met het Mavommate platform voor kwaliteitsbewaking

  Mavom Chemie introduceert in samenwerking met CE-Mate in Q1-2019 de eerste versie van het Mavommate platform. Dit geeft klanten op een nieuwe manier toegang tot kwaliteitsbewaking op maat, in combinatie met het Medimate Minilab. Mavom wil het zo mogelijk maken om gehaltes chroom, zink, ijzer, aluminium en zirkonium op locatie in het voorbehandelingsbad snel, nauwkeurig en betrouwbaar te bepalen. Eén druppel badvloeistof is voldoende om binnen enkele minuten het resultaat ter plekke beschikbaar te hebben.

De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 13 november 2018 om 09.30 uur tijdens de opening van de Week van de Oppervlaktetechnologie in ‘s-Hertogenbosch. De jury bestaat uit:
• Arjan Mol, Hoogleraar Corrosietechnologie en Elektrochemie aan de TU Delft (voorzitter)
• Carolien Nieuwland, Adviseur Steunpunt Conserveringskennis bij Rijkswaterstaat
• Ann Brash, Hoofd Technologie bij Tata Steel

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden