EO

Actemium test de vaardigheden van HBO-ers

30 oktober 2018 om 14:10 uur -

Actemium test de skills van HBO-ers

Actemium geeft HBO-studenten elk jaar een actief kijkje achter de schermen. Ook dit jaar zoeken de technisch professionals van morgen tijdens de Actemium Automation Award samen naar oplossingen voor automatiserings- vragen.

Derde- en vierdejaars HBO'ers gaan donderdag 8 november aan de slag in en rond het Actemium Edulab. In deze Veghelse proeftuin voor techniek voeren zij in teamverband engineeringsopdrachten uit. Deze zijn bedacht door leveranciers van Actemium, het merk van Vinci Energies voor de industrie. Klanten van Actemium beoordelen de teamprestaties. De jury kijkt niet alleen naar de technische kennis van de deelnemers, maar ook naar hoe de teams tot een resultaat zijn gekomen.

 

Think. Act. Move!

Thema van deze 11e editie is ‘Think. Act. Move!'. Coördinator Ard Hendrikson: "De wedstrijd is dan ook een leuke manier om te ontdekken hoe de technische professionals van morgen met dit soort automatiseringsvragen omgaan. We vragen ze niet alleen om met nieuwe invalshoeken te komen, maar ook om te laten zien hoe je als team mooie resultaten kunt neerzetten. We willen ze op deze manier prikkelen om hun kennis en talent optimaal te gebruiken."


In de wedstrijd zetten studenten hun tanden in allerlei pittige uitdagingen op het gebied van industriële automatisering. "Het gaat erom dat ze samen knelpunten ontdekken, verschillende invalshoeken onderzoeken en werken aan een oplossing. Daarvoor moet je goed met elkaar communiceren en flexibel zijn als het even niet wil. En dat is prachtig om te zien. Natuurlijk is de uitkomst belangrijk. Het is per slot van rekening een wedstrijd. Maar het draait toch vooral om het plezier dat je hebt als je samen iets voor elkaar krijgt."

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Actemium
 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden