EO

De (on)mogelijkheden van 3D-printen op het Machinebouw event

29 oktober 2018 om 14:31 uur -

Gerben Smits van 10XL printte zijn eigen Optimist

Intelligente sensoren, datahandling, motion control, engineering, installatie optimalisatie, voorspellend machine-onderhoud en bekabeling. Dat zijn de hoofdthema's op het Machinebouw event, op 6 december in Den Bosch.

Het event biedt een netwerk aan machinebouwers, OEM'ers en producerende bedrijven uit de Benelux. Doel van organisator FHI is sprekers en deelnemers van dit event in één dag laten zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers.

 

Toeleveranciers laten meedenken

Tijdens het lezingenprogramma staat de volgende vraag centraal: hoe denken toeleveranciers mee, om goede oplossingen te maken, zodat machinebouwers argumenten in hun markt hebben? De onderwerpen passen in trends als Smart Industry, Industry 4.0, Industrial IoT en Big Data.

 

Hoe 3D-print je een Optimist?

In het ochtenddeel geeft Gerben Smits van 10XL een presentatie over printen. Smits kreeg lang geleden op de TU een gastcollege waarbij een Philips-ontwerper liet zien dat hij een model van een stofzuiger kon printen. Een dag later freesde hij schuim. Die combi fascineerde Smits. Met 3D-printen voeg je materiaal toe en met frezen haal je materiaal weg. Hij begon 10XL, een bedrijf dat industriële producten print, veelal schaalmodellen.


Printen is echter nog niet altijd loepzuiver, waarop hij de frees gebruikt voor de afwerking. In zijn presentatie gaat hij in op het maken van 3D-modellen, het printen van die modellen, het maken van een eigen printer en het printen van een optimist.

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden