EO

Technici van Belgische scholen worden experts in databekabeling

23 oktober 2018 om 14:38 uur -

Technici van Belgische scholen worden experts in databekabeling

Expert in netwerkoplossingen Microtron heeft de technici van een Belgische scholengemeenschap opgeleid tot specialisten in datanetwerkbekabeling. “Dankzij lagere installatiekosten is er meer budget voor aanpassingen en modernisering van het datanetwerk. Een opportuniteit voor non-profitorganisaties.” "Een moderne school kan niet zonder een krachtig, stabiel en veilig datanetwerk", vertelt Luc Devos, accountmanager bij Microtron. "Daarom zaten we samen met de directie en de technische ploeg van Sint-Paulus, en leverden we de nodige kabels, patchpanelen en -kasten voor één van hun gebouwen."

De Belgische firma met een kantoor in Oosterhout zorgde ook voor een praktijkgerichte opleiding van de technische ploeg van de scholengroep. "Door technische mensen om te vormen tot experts in datanetwerkbekabeling staan zij voortaan zelf in voor de implementatie van de datanetwerken. Hierdoor is geen externe partner meer nodig voor de verdere plaatsing in verschillende afdelingen van de scholen, wat forse besparingen met zich meebrengt", aldus Devos.

 

Ook voor ziekenhuizen, culturele centra, brandweer en politie

De mogelijkheid om eigen technische ploegen op te leiden tot experts in datanetwerkbekabeling is goed nieuws voor alle non-profitorganisaties en publieke diensten. Ze kunnen voortaan zelf instaan voor de plaatsing van nieuwe datanetwerken. "Een serieuze kostenbesparing, want zo hoeven ze niet langer een installatiefirma in te schakelen. Op die manier werkt Microtron mee aan de modernisering van onder andere ziekenhuizen, culturele centra, brandweer en politie", benadrukt Devos. Volgens hem is dit van cruciaal belang om dit soort organisaties de kans te bieden hun datanetwerken nu aan te passen en hen volledig klaar te stomen voor de toekomst.

 

Ervaring en certificaten

Praktijkgerichte cursussen in samenwerking met de fabrikanten van de geïnstalleerde producten zijn het geheime wapen van de opleiding van Microtron. "Daardoor komt echt alles aan bod op het vlak van datanetwerkbekabeling: zowel het monteren, testen als behalen van certificaten. En terwijl dat voordien enkel voor erkende installateurs mogelijk was, kan de eindklant voortaan zelf een garantie van 25 jaar krijgen op de volledige installatie."

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden