EO

Elsevier Artificial Intelligence Lab opent in Amsterdam

22 oktober 2018 om 13:25 uur -

Elsevier Artificial Intelligence Lab opent in Amsterdam

Het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) en information- analytics bedrijf Elsevier hebben afgelopen vrijdag samen het Elsevier AI Lab geopend. De krachtenbundeling tussen wetenschap en bedrijfsleven bevindt zich in het Science Business Park te Amsterdam.

Datawetenschappers van Elsevier gaan in het lab samenwerken met academici, bijdrages leveren aan onderwijs en wetenschap en zelfs universitair promotieonderzoek verrichten. Anderzijds krijgen de academici een beter beeld van hoe kunstmatige intelligentie in de praktijk wordt gebruikt om maatschappelijke problemen op te lossen.


AI-professor Frank van Harmelen aan de VU: "We gaan innoveren op een breed pallet aan AI-technieken, waaronder kennisrepresentatie, machine learning en information retrieval."


Elsevier data: ‘Nederland behoort wereldwijd tot de 25 best presterende landen wat betreft onderzoeksoutput en impact in het wetenschappelijke veld van AI. Daar staat tegenover dat media recentelijk berichtten over een waargenomen ‘brain drain' van AI-expertise binnen de Nederlandse wetenschap.'


Alexander van Boetzelaer, Executive Vice President bij Elsevier: "Het AI Lab zal ons inzichten bieden over hoe we onze klanten het beste kunnen bedienen. Tegelijkertijd investeren we hiermee in talentontwikkeling, banencreatie en het aantrekken van AI-talent naar de regio."

 

Product van de maand

RSS
NIEUW! Pilz Veiligheidslaserscanner PSENscan

Met de tweedimensionale veiligheidslaserscanner van Pilz, de PSENscan, beveiligt u gevarenzones optimaal.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden