EO

Internetcriminelen belaagden dit jaar al de helft van alle kleine tech-bedrijven

22 oktober 2018 om 08:52 uur -

Uit het Cybersecurity bewustzijnsonderzoek van Alert Online blijkt dat in 2018 internetcriminelen dit jaar al bij de helft van de kleine bedrijven heeft geprobeerd gegevens en geld te stelen.

Bedrijven in de technologische industrie ervaren cybersecurity vaak als een 'moetje'. En dat terwijl internetcriminelen dit jaar al bij de helft van de kleine bedrijven in deze sector heeft geprobeerd om geld of gegevens of te stelen. Dat blijkt uit onderzoek van Alert Online.

Uit het trendonderzoek blijkt zelfs dat het percentage kleine bedrijven dat zich zorgen maakt over de digitale veiligheid van hun bedrijf is gedaald, van 35 naar 25%. Arjel Woudstra, directeur Business Solutions van FME: "We zien een verschil in aanpak tussen grote en kleine bedrijven. We moeten meer investeren in cybersecurity-bewustwording en vaardigheden zien als een 'kans' in plaats van een 'moetje'".

 

Cybersecurity als eis

Veilig en betrouwbaar zaken doen is volgend Woudstra goed voor het bedrijf zelf, voor de samenwerking in de keten en voor de gehele technologische industrie. "De toepassing van technologieën als robotisering en IoT is afhankelijk van connectiviteit en daarmee van een cybersecure omgeving. Ook zien we steeds vaker dat bedrijven als eis stellen dat leveranciers hun cybersecurity op orde hebben, omdat ketens steeds meer verbonden raken."


Volgens Alert Online hebben internetcriminelen in 2018 bij ruim de helft (52%) van de kleine bedrijven heeft geprobeerd gegevens en geld te stelen. Het versturen van phishingmails en acquisitiefraude zijn populaire methodes die worden gebruikt. Opvallend is dat 56% van de kleine bedrijven geen stappen onderneemt, nadat ze zijn geconfronteerd met een veiligheidsincident.


Woudstra vindt dat bedrijven en medewerkers gezamenlijk een slag kunnen maken, bijvoorbeeld door ervaringen te delen van in een vertrouwde omgeving.


Tips

Alert Online biedt bedrijven tips om de online veiligheid van je bedrijf, klanten en medewerkers te vergroten. FME is partner van Alert Online. Bekijk hier de Alert Online tips .

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden