EO

Gouden Universal Robot voor Heemskerk

16 oktober 2018 om 10:15 uur -

Vlnr Stefaan Poppe (Gibas Automation), Lucien Heemskerk (Heemskerk Fijnmechanica) en Helmut Schmid (Universal Robots).

Universal Robots reikte onlangs enkele gouden UR10 cobots uit om de productie van het 25.000e exemplaar te vieren. Heemskerk Fijnmechanica, acht jaar geleden de eerste UR-klant in de Benelux, won een van de bots.

Universal Robots heeft in 2017 maar liefst 72% meer omzet gedraaid aan cobotverkopen dan in het jaar daarvoor. Ook produceerde en verkocht de Deense cobotbouwer haar 25.000e exemplaar .

 

Decentrale productiestrategie

Heemskerk Fijnmechanica, metaalbewerker van eenvoudige tot complexe fijnmechanische producten, heeft 7 UR (6 UR10 en 1 UR5) cobots in gebruik. Vier stuks maken deel uit van de freesbewerkingscentra en twee stuks helpen bij de reiniging van onderdelen.


Zo kan het bedrijf een decentrale productiestrategie erop na houden, waardoor ook kleine orders flexibel kunnen worden geproduceerd. Elk van de Victor vijfassige freesmachines is voorzien van een eigen CAM-systeem en een cobot. En omdat elke operator zowel de freesmachines als de cobots kunnen ‘programmeren', is er nooit onnodige stilstand.

 

Drempels verlagen

Hoewel normaliter Gibas Automation de cobots levert, was het deze keer Helmut Schmid, General Manager Universal Robots Western Europe, die een gouden UR10 meenam. "Heemskerk mag dan niet de grootste afnemer van UR-cobots zijn, maar het is een klant met durf en visie. Want hoewel we met onze Universal Robots de automatiseringsdrempels zo laag mogelijk willen houden en echte plug & produce nastreven, is er nog steeds koudwatervrees."

 

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden