EO

Studiegroep Wiskunde zoekt problemen uit het bedrijfsleven

17 oktober 2018 om 10:10 uur -

Studiegroep Wiskunde zoekt problemen uit het bedrijfsleven

Tijdens de Studiegroep Wiskunde met de Industrie (SWI) lost een groep wiskundigen problemen op van bedrijven en andere niet-universitaire organisaties. Ongeveer zestig wiskundigen uit het bedrijfsleven en de academische wereld komen een week bijeen om samen te werken aan problemen die zijn ingebracht door het bedrijfsleven.

Het concept van de Studiegroep Wiskunde met Industrie ontstond in 1968 in het Engelse Oxford. Bedrijven presenteren hun vraag op maandagochtend. De deelnemers werken de hele week in groepen aan de ingebrachte problemen.


Tijdens de week houden de groepen nauw contact met de vraagsteller. De wiskundigen presenteren de resultaten van hun werk op vrijdagochtend.


Deelname leidt tot nieuwe inzichten voor het bedrijf, of een bevestiging door externe experts van inzichten die het bedrijf al heeft. De week zorgt bovendien voor nieuwe contacten, en soms tot vervolgprojecten of sollicitaties.


Wageningen Universiteit organiseert dit jaar de Nederlandse Studiegroep Wiskunde met de Industrie. De week is van 28 januari tot en met 1 februari 2019. Bedrijven die een probleem willen inbrengen, nemen contact op via swi2018@tue.nl.


In 2018 deden de volgende bedrijven mee: CBS, CQM, DNV GL, Hobaho, SciSports en SKF. Online staan ook de populaire en wetenschappelijke proceedings van de jaren daarvoor.

 

Product van de maand

RSS
Pilz configureerbare besturingssystemen volop in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz hebben veel functies en zijn flexibel inzetbaar. U kunt de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden