EO

TU/e heeft eigen expositie tijdens Dutch Design Week

17 oktober 2018 om 09:39 uur -

Beeld uit de tentoonstelling 'Mind the Step' van 2017.

De TU/e heeft voor het eerst een eigen expositie tijdens de Dutch Design Week (DDW). De universiteit wil op een laagdrempelige manier laten zien welke impact technologie heeft op de wereld van morgen en op de mens die daarin rondloopt. De expo TU/e Research - Drivers of Change komt naast 3TU-expositie Mind the Step in het Klokgebouw op Strijp-S.

De TU/e is al sinds 2002 betrokken bij de Dutch Design Week (DDW), zij het tot nu toe vooral vanuit de hoeken van Industrial Design en Bouwkunde. Hierbij worden de grote onderzoeksthema's die aan de TU/e belangrijk zijn echter niet altijd geadresseerd.


De nieuwe expositie wordt ingericht aan de hand van vier focusgebieden van de universiteit: Kijken in het lichaam, Het huis als energieleverancier, Internet van de toekomst en Veilig autorijden. Binnen elk van deze thema's worden twee onderzoeksprojecten gepresenteerd. Onder andere te zien is werk van Menno Prins (next-generation sensoren), Dick Broer (slimme zonwerende ramen en ‘wandelend' plastic), Richard Lopata (medische beeldvorming via echo-scans) en Gijs Dubbelman (veilig autorijden).


In tegenstelling tot Mind the Step is TU/e Research geen heel interactieve expositie vol prototypes en producten. "We gaan vooral dingen laten zíen, met behulp van bijvoorbeeld filmpjes en demo-opstellingen", vertelt Jeanette Schoumacher, die de productie en communicatie van beide expo's op haar bord heeft. De betrokken onderzoekers zullen hun werk tijdens DDW waar mogelijk zelf toelichten; op andere momenten geven TU/e-studenten tekst en uitleg.

 

Product van de maand

RSS
NIEUW! Pilz Veiligheidslaserscanner PSENscan

Met de tweedimensionale veiligheidslaserscanner van Pilz, de PSENscan, beveiligt u gevarenzones optimaal.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden