EO

Renault brengt Symbioz toekomsthuis naar Dutch Design Week in Eindhoven

09 oktober 2018 om 14:14 uur -

Renault brengt Symbioz toekomsthuis naar Dutch Design Week in Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week, die van 20 t/m 28 oktober wordt gehouden in Eindhoven, toont Renault het Symbioz-huis. Symbioz bestaat uit een huis en een auto. Het staat op het Ketelhuisplein in Eindhoven en is van 20 t/m 28 oktober tussen 11:00 en 18:00 uur te bezoeken.

Met het Symbioz-concept toont Renault zijn visie op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en volledig in het leven van de mens - en dus ook in zijn huis - geïntegreerd. Renault verbindt heeft de auto fysiek met het huis en vergroot het aantal manieren waarop ze met elkaar communiceren.


Het huis is 21 meter lang, 7 meter hoog en 8 meter breed. Het heeft twee verdiepingen. 80% van de rechthoekige begane grond bestaat uit helder glas, om zo veel mogelijk licht binnen te laten. Er zijn geen pilaren of muren, om beweging te vergemakkelijken en om een plek voor de auto in de huiskamer te creëren. Van buitenaf is de binnen geparkeerde auto zichtbaar.


Huis en auto lijken op elkaar en delen hun architectuur: een stalen frame, veel grote glasoppervlakken en houten elementen. Ook voor het interieur van het huis en de auto zijn dezelfde materialen toegepast, zoals koper, marmer, porselein en diverse stoffen.

 

Autonome, verbonden auto

De Renault Symbioz is een elektrisch aangedreven auto, autonoom en volledig verbonden met de omgeving. Onderweg is de auto een verlengstuk van thuis. Als de auto in huis geparkeerd staat, doet hij dienst als multifunctionele kamer.


De verbinding tussen auto en huis is permanent. Via IoT is de auto tevens verbonden met open automatiseringstechnologie. Dit maakt communicatie tussen de auto en spullen thuis mogelijk.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden