EO

Vlaanderen wil internationale scale-ups aantrekken met nieuw acceleratorprogramma

27 september 2018 om 09:04 uur -

Vlaanderen wil internationale scale-ups aantrekken met nieuw acceleratorprogramma

Imec bundelt de krachten met Scale-Ups.eu, een wereldwijd ecosysteem dat de groei van scale-ups stimuleert, voor een nieuw acceleratorprogramma gericht op buitenlandse tech scale-ups die de Europese markt willen betreden. Het programma, dat wordt gelanceerd op SuperNova in Antwerpen, is gericht op Vlaanderen en wordt gesteund door Flanders Investment & Trade (FIT).

Programmamanager imec.istart Sven De Cleyn: "Om Vlaanderen als spil van innovatie op de kaart te zetten en jobkansen te creëren, is het belangrijk om groeiende tech bedrijven te stimuleren om zich hier te vestigen. Het doel van het imec.scale-up programma is buitenlandse scale-ups begeleiden zodat ze sneller hun weg vinden in het lokale ecosysteem en succesvol kunnen uitbreiden naar de Europese markt, idealiter met België als uitvalsbasis. Meer concreet biedt imec.scale-up een intensief programma van acht weken, bestaande uit workshops, coaching en netwerkopportuniteiten. Zo krijgen de bedrijven de kans om een netwerk uit te bouwen en inzicht te verwerven in de Europese business cultuur, privacyvoorwaarden, fiscale wetgeving, subsidiemogelijkheden, enzovoorts.


Daarnaast krijgen de scale-ups toegang tot imecs netwerk van potentiële partners, investeerders en klanten en heeft de innovatiepartner technologische kennis en knowhow in uiteenlopende velden, van chipminiaturisatie, veiligheid, artificiële intelligentie, tot blockchain algoritmes. "Als er een match is met de technologische noden van de scale-up, kunnen wij onze expertise dan ook inzetten om hun product of service verder te verfijnen."

 

Klaar voor Europa

Het programma richt zich tot tech scale-ups die al sterk gegroeid zijn in hun thuismarkt en klaar zijn voor de Europese markt. België fungeert daarbij als een testmarkt en toegangspoort tot de rest van Europa.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden