EO

Een ton voor de beste electrical storage start-up

26 september 2018 om 12:18 uur -

Een ton voor de beste electrical storage start-up

InnoEnergy lanceert een wedstrijd voor start-ups op het gebied van elektriciteitsopslag. Vijftien van de meest innovatieve en duurzame energiestart-ups winnen een op maat gemaakt dienstenpakket. Het bedrijf met het beste voorstel krijgt een geldprijs van 100.000 euro.

Inschrijven kan tot 30 oktober.

 

Ter versterking van haar activiteiten binnen de EU-alliantie voor batterijen (EBA) hoopt InnoEnergy start-ups aan te trekken en te ondersteunen die over innovatieve technologieën of bedrijfsmodelconcepten beschikken gericht op elektriciteitsopslag. Bijzondere belangstelling gaat uit naar innovaties voor het vervoer, het energienet, gedistribueerde en mobiele energieopslag, en voor verbeteringen in energie-efficiëntie en vermindering van emissies.


Succesvolle kandidaten kunnen deelnemen aan een van InnoEnergy's Business Creation-programma's voor het opzetten van bedrijven, Highway en Boostway genaamd, en ontvangen een pakket op maat met ondersteuning, training, diensten en financiering. Bij Highway krijgen beginnende start-ups praktische hulp bij hun eerste stappen op de markt en ondersteuning bij de marktintroductie van marktrijpe producten. Het Boostway-programma ondersteunt scale-ups om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden.


De EBA, die werd opgericht in 2017, heeft tot doel om een concurrerende en duurzame waardeketen voor de productie van batterijcellen in Europa te creëren. InnoEnergy werkt samen met meer dan 120 stakeholders binnen de EBA om deze ambitie waar te maken en een nieuwe markt te creëren die in 2025 goed zou kunnen zijn voor 250 miljard euro per jaar.


De inschrijfprocedure bestaat uit vijf onderdelen: een eerste inschrijving, een interne beoordeling, een videopitch van vijf minuten en een beoordeling door een externe deskundige. Na de externe beoordeling worden 30 kandidaten geselecteerd die hun idee voor twee jury's tegelijkertijd moeten pitchen. Hieruit worden 15 winnaars geselecteerd. Bij de prijsuitreiking in februari zal de winnaar de geldprijs in ontvangst mogen nemen.


Kandidaten zullen worden beoordeeld op de volgende punten:
• Het innoverende karakter van het zakelijke idee
• Het waardevoorstel
• Grootte van de bereikbare markt
• Schaalbaarheid van product/dienst
• Oprichters en eigendomsstructuur
• Concurrentievoordeel
• Potentiële impact
• Mogelijkheid voor InnoEnergy om als partner bij te dragen

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden