EO

WoTS: Antwoord op testvraagstukken gebundeld op een plek

25 september 2018 om 13:04 uur -

De compacte thermal shock kast van Hielkema Testequipment.

Met de wet van Moore in het achterhoofd willen klanten steeds kleinere elektronische oplossingen. Dat leidt al snel tot een complex ontwerp. Maar hoe toon je aan dat het goed functioneert? En ben je er dan of zijn er meer factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een product kunt verkopen? Het WoTS-Test & Meetpaviljoen biedt hulp voor dit soort vraagstukken.

Het Test & Meet paviljoen op de World of Electronics biedt deskundigheid op het werkgebied van testen en meten. Verschillende bedrijven bundelen hun krachten voor de beursbezoeker om testvraagstukken te bespreken of om kennis en ervaring uit te wisselen. De diversiteit van de exposanten in dit paviljoen biedt voor iedere elektronicus wat wils.

 

Acal Bfi

Als distributeur van technische producten begeleidt Acal Bfi hun klanten bij het ontwerpproces. Met hun brede expertise en hun wereldwijde netwerk van leveranciers staan ze je te woord om de juiste keuzes te maken.

 

Dirksen opleidingen

Is een veel gehoorde klacht niet dat bedrijven een tekort hebben aan goed technisch geschoold personeel? Dan is het plotseling heel logisch dat er een partij op het paviljoen aanwezig is die zich richt op het opleiden van individuen en groepen op het gebied van technische ICT.


Op de WoTS zal Dirksen opleidingen diverse demonstraties tonen op het gebied van elektronica en telecom. De demonstraties zijn onderdelen uit opleidingen en trainingen die ze aanbieden. "Wij kunnen bedrijven helpen het kennisniveau van het huidige personeelsbestand op peil te houden of te vergroten maar zeker ook nieuwe medewerkers snel inzetbaar te krijgen door het aanbieden van passende scholing voor medewerkers uit een andere sector", geeft directeur Ronald Jansen aan. "Onze docenten op de beurs kunnen meer vertellen over de inhoud en onze opleidingsadviseurs over de mogelijkheden van opleidingen en trainingen".

 

Hielkema Testequipment

Gespecialiseerd in temperatuur- en klimaatsimulatietestsystemen. Op de beurs wil Hielkema Testequipment onder andere een compacte thermal shock kast onder de aandacht brengen. Deze kast is speciaal ontwikkeld om thermische shocktesten uit te voeren op kleine elektronische componenten. Sales vertegenwoordiger Wouter Rutten legt uit: "Standaard temperatuurtesten zijn vaak niet toereikend om zwakke plekken in een product te vinden. Een extremere temperatuurwisseling in de vorm van een thermische schoktest kan uitkomst bieden. Een liftsysteem verplaatst het testproduct binnen enkele seconden van een warme testruimte naar een koude testruimte en vice versa".

 

Keysight Technologies

De Amerikaanse fabrikant van meetapparatuur Keysight Technologies wil een breed scala van hun producten demonstreren. Een kleine greep uit hun aanbod op het Test & Meetpaviljoen:

  • De P937xA Vector Network Analyzers om passieve apparaten te testen zoals antennes, filters en duplexers. De reeks modellen is overigens ook aangedragen als TechAward;
  • De Pathwave die naar eigen zeggen het eerste industriële platform is dat hardware en software geïntegreerd aanbiedt ter ondersteuning van ontwerp tot aan het testen en verifiëren van een product;
  • De Fieldfox. Een draagbare RF en microgolf analyzer met een ‘noise figure' (NF) modus waarmee je bij metingen de ‘signal-to-noise' verhouding (SNR) van communicatiesystemen in beeld kunt brengen.

 

JTAG Technologies

"We are boundary-scan", staat op de site van JTAG Technologies dat hard- en softwareproducten en diensten levert. Die Boundary-scan is ontwikkeld om printplaten na assemblage op eenvoudige wijze te controleren op mogelijke montage fouten. Wil je meer weten over hun specialisatie? Lees het artikel ‘Onbegrensd testen'.

 

Maser Engineering

Wil je weten wat je kunt doen om je product sneller op de markt te kunnen aanbieden, robuuster te maken of om de onderhoudskosten ervan te reduceren? Sinds 1993 helpt Maser Engineering bij het uitvoeren van betrouwbaarheidstesten en biedt ze diensten aan op het gebied van faalanalyses. Wellicht kunnen ze ook helpen bij de ontwikkeling of productie van jouw product.

 

Tüv Rheinland

Als onafhankelijke partij staan de experts van Tüv Rheinland voor kwaliteit en veiligheid van mens, milieu en technologie. Ze inspecteren technisch materiaal, producten en diensten en helpen mee aan de ontwikkeling van processen van klanten. Daarvoor beschikken ze over een wereldwijd netwerk van erkende laboratoria, test- en opleidingscentra.


Tüv Rheinland was ook betrokken bij de ontwikkeling van de beursgadget, de Proximo.


Het Test & Meetpaviljoen staat op de World of Electronics in hal 10, beursstand E036.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden