EO

Innovation Expo: ‘Global challenges, Dutch solutions’

24 september 2018 om 14:16 uur -

Innovation Expo: ‘Global challenges, Dutch solutions’

Op donderdag 4 oktober toont Nederland in Rotterdam hoe het door middel van innovatie oplossingen kan bieden voor wereldwijde uitdagingen als urbanisatie, digitalisering en verduurzaming. De Innovation Expo, met meer dan 200 nieuwe uitvindingen en ideeën, vindt plaats in de RDM Onderzeebootloods,.

 

Wat kun je er zien?

Biocomposiet kunststof, ultrastil wegdek, energievoorziening uit langzaam stromende rivieren, biologisch afbreekbare vloeibare verpakking voor tropisch fruit en drijvende mega eilanden.

 

Waarover kun je horen?

Photonica, kunstmatige intelligentie, blockchain, IoT en robotica. In een paar uur ben je volledig bij met de nieuwste trends en innovaties die Nederland te bieden heeft als het gaat om het bijdragen aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van de wereld.


Naast de sessies en demo's van vindingen, zijn er keynotes met analyses en aankondigingen van onder andere minister Kajsa Ollongren, staatssecretarissen Stientje van Veldhoven en Mona Keijzer, haven CEO Allard Castelein, ondernemers Peter Hinssen en Anne-Marie Rakhorst en burgemeester Ahmed Aboutaleb.


De Innovation Expo wordt georganiseerd door de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en Klimaat, van Infrastructuur en Waterstaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden