EO

Van Big Data naar Smart Decisions (IV): data en sensoren

05 oktober 2018 om 13:32 uur -

Van Big Data naar Smart Decisions (IV): data en sensoren

De digitale transformatie van de fabriek geschiedt natuurlijk op basis van data. Maar wat is de eerste stap? Waar kan je morgen beginnen om snel tot resultaten te komen? En wat zijn de valkuilen? Wat zijn do’s en dont’s? Wat voor partner(s) heb je nodig?

Op het Engineering in Food&Beverage-event (10 oktober in Houten) zet industriële dienstverlener Bilfinger in de lezing ‘De digitale transformatie' uiteen hoe zij hun kennis en kunde uit de procesindustrie hiervoor inzetten en combineren met digitale oplossingen.

 

Grip op kwaliteit

Voor fabrikanten in de voedingsmiddelenbranche is het een uitdaging om alle ingrediënten conform de receptuur in het eindproduct te verwerken. Bovendien willen ze graag overal - waar ook ter wereld - dezelfde productkwaliteit leveren. Chocolade zonder ongewenste luchtinsluiting bijvoorbeeld.

 

Ryan Kromhout, manager Global Industry Division Food bij Krohne zet in zijn lezing ‘Van sensordiagnostiek via Big Data naar procesoptimalisatie' uiteen hoe je procesinstrumentatie kan inzetten om deze uitdagingen aan te gaan. Want de procesinstrumentatie van nu biedt bijvoorbeeld diagnostische mogelijkheden om wisselende flowpatronen of luchtinsluiting te herkennen.

 

Ook Henk Oosterhuis, product manager bij Sick zet in zijn lezing uiteen hoe intelligente sensoren zorgen voor directe grip op productkwaliteit. Is deze jampot vacuüm gesloten? Klopt het etiket met de allergenen-informatie? Is de houdbaarheidsdatum van de koekjes duidelijk geprint? Zijn de afbakbroodjes allemaal even groot? Vragen die intelligente sensoren eenvoudig beantwoorden met een helder ja of nee. Met praktische voorbeelden illustreert hij optimalisatie van processen. Vanzelfsprekend besteedt Oosterhuis aandacht aan de gegevens die sensoren kunnen leveren voor de cloud en bigdata-analyse.

 

Hygiëne en regelgeving

Laten we trouwens ook vooral niet die twee oude vertrouwde uitdagingen bij het (laten) bouwen van machines voor voedingsmiddelen uit het oog verliezen: hygiëne en regelgeving. Zeker als er meerdere partijen betrokken zijn bij ontwerp en bouw kan de integratie van hygiëneaspecten, CE-conformiteit en bijbehorende verantwoordelijkheden een complex geheel vormen. Bij D&F's safety-expert Peter Mesie kan je terecht voor het bijspijkeren van de kennis rondom 'Hygiene-aspecten, conformiteit en fabrikantschap bij samengestelde installaties in de voedingsmiddelenindustrie'. Een mond vol. De lezing, voor zowel kopers /gebruikers en fabrikanten/leveranciers, draait om praktische kennis en in inzicht krijgt in de verantwoordelijkheden kunt bepalen.

 

Een hygiënisch ontwerp begint trouwens diep in machine. Ook de bekabeling in al zijn facetten ontsnapt daar niet aan. Maar ook elektrische veiligheid, duurzaamheid en relevante normen en richtlijnen moeten in overweging genomen worden bij de keuze van elektrische componenten. Hoe werkt dat in de praktijk en waar moet je rekening mee te houden? Dat doet Paul Helsen van Lapp Benelux uit de doeken.

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Mybusinessmedia BV
Adres
Mr HF de Boerlaan 28
Postcode, Plaats
7417 DA, Deventer
Telefoon
+31 0570-504300
Fax
+31 0570-504399
Website
http://www.mybusinessmedia.nl
E-mail
info@mybusinessmedia.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel
 

Product van de maand

RSS
Groot bereik - wereldwijde toepassing - veilige gegevensoverdracht

Schmersal lanceert nieuw veiligheidslichtscherm met Bluetooth-interface Voor het eerst lanceert de Schmersal-groep een...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden